Ν.Δ. : Σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την τραγωδία στα Τέμπη

Παρασκευή, 18 Απριλίου 2003 12:44
A- A A+

«Λόγοι στοιχειώδους ευθύνης και ευθιξίας υποχρεώνουν τον πολιτικό κόσμο, με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη, να μην αφήσει στο σκοτάδι κανένα από τους γενικότερους λόγους που την προκάλεσαν», τονίζουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρότασή τους για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, βάσει του άρθρου 144 του κανονισμού της Βουλής (εξέταση ειδικών ζητημάτων δημοσίου ενδιαφέροντος).

Στην πρόταση, που φέρει πρώτη την υπογραφή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστα Καραμανλή, υπογραμμίζεται, ότι, η πολύνεκρη τραγωδία «φέρνει σταδιακά στο φως πράξεις και παραλείψεις, οι οποίες και αναδεικνύουν τα αίτιά της».

Ως τέτοιες, σημειώνονται:

* Η τριτοκοσμική, κυριολεκτικώς, κατάσταση τμημάτων του εθνικού οδικού δικτύου, τα οποία έπρεπε να έχουν προ πολλού καιρού ανακατασκευασθεί και δοθεί στην κυκλοφορία, ύστερα μάλιστα και από πακτωλούς κοινοτικών πόρων.

* Η κυκλοφορία, σε πολυσύχναστους δρόμους, ως και τα Σαββατοκύριακα, βαρέων οχημάτων και οχημάτων μαζικής μεταφοράς, τα οποία βρίσκονται σε χείριστη κατάσταση.

* Η προκλητική έλλειψη αποτελεσματικού, τόσο προληπτικού όσο και κατασταλτικού, ελέγχου οχημάτων αλλά και η έλλειψη ουσιαστικής και επαρκούς αστυνόμευσης, ακόμη και στα πιο επικίνδυνα τμήματα του οδικού δικτύου.

Τέλος, επισημαίνεται ότι για τα συγκεκριμένα αίτια και τους υπευθύνους του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, έχει ήδη ξεκινήσει δικαστική έρευνα, στην οποία η Βουλή και η Εκτελεστική Εξουσία «δεν είναι επιτρεπτό να αναμειχθούν, καθ' οιονδήποτε τρόπο. Πλην, όμως, είναι εντελώς διαφορετικό το ζήτημα, της κατά γενικό τρόπο αναζήτησης και ανάδειξης των εστιών εκείνων των πολιτικών και θεσμικών κενών και παραλείψεων, η συντήρηση των οποίων θα διαιωνίσει τις τραγωδίες και θα πολλαπλασιάσει τα θύματα στο μέλλον».

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή