Φόρος τιμής στον Κωνσταντίνο Καραμανλή από Επιτροπή της Βουλής

Παρασκευή, 18 Απριλίου 2003 16:37
A- A A+

Στη σημερινή συνεδρίασή τoυς, τα παριστάμενα -το ΚΚΕ δεν εκπροσωπήθηκε-μέλη της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής υιοθέτησαν ομόφωνα δήλωση για τη διεύρυνση της Ε.Ε., στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Oλοκληρώθηκαν οι διαδικασίες μιας από τις πλέον ιστορικές συνόδους κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Για την Κύπρο είναι ίσως η πρώτη φορά που με έμπρακτο τρόπο καταδικάσθηκε η εισβολή και κατοχή του 1974. Η Κυπριακή Δημοκρατία, μέλος πλέον της Ε.Ε., είναι έτοιμη να υποδεχθεί (ελπίζουμε το συντομότερο) τους Τουρκοκύπριους πολίτες, ώστε να απολαύσουν κι εκείνοι, ως έχουν δικαίωμα, τα οφέλη από την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε.

Οκτώ Χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, μετά από μια περιπετειώδη διαδρομή, καταλήγουν στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Για την Τουρκία, που επιθυμεί να μπει στην Ε.Ε., επιβεβαιώθηκε ότι η ικανοποίηση αυτού του στόχου περνά εκτός των άλλων και από τη λύση του Κυπριακού, μέσα στα ευρωπαϊκά πλαίσια.

Το δράμα του πολέμου του Ιράκ και η αδυναμία της Ε.Ε. να εκφράσει ενιαία τη δική της άποψη, για άλλη μια φορά θέτει επιτακτικά το θέμα της ενιαίας εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής της.

Ως Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου συγχαίρουμε την Ελληνική Προεδρία για τη μέχρι τώρα επιτυχή διαδρομή της και της ευχόμαστε καλή ολοκλήρωση τον Ιούνιο του 2003.

Επίσης, με την ευκαιρία του σημερινού μνημόσυνου για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, αποτίουμε φόρο τιμής στον ηγέτη που οδήγησε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, και που οι όποιες επιτυχίες της χώρας μας μέσα σε αυτή, δεν μπορεί παρά να συσχετίζονται με την κορυφαία αυτή απόφαση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή