Ιράκ: Αιματηρή επίθεση σε σουνιτικό τζαμί

Βόμβα εξερράγη ενώ οι πιστοί αποχωρούσαν μετά την προσευχή
Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013 16:33
UPD:16:34
A- A A+

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 25 τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας έξω από σουνιτικό τζαμί στην επαρχία Ντιγιάλα του Ιράκ.

Η έκρηξη σημειώθηκε μετά το τέλος της προσευχής της Παρασκευής και ενώ οι πιστοί αποχωρούσαν, σημείωσαν η αστυνομία και οι υγειονομικές αρχές.

Σειρά επιθέσεων από σουνίτες ισλαμιστές εναντίον των πλειοψηφικών στο Ιράκ σιιτών έχουν σημειωθεί από τις αρχές της χρονιάς με δεκάδες θύματα, ωστόσο συχνό φαινόμενο είναι και οι επιθέσεις σε τόπους θρησκευτικής λατρείας σουνιτών.

«Ήμαστε 250 προσκυνητές και αποχωρούσαμε από το τζαμί, όταν εξερράγη η βόμβα. Η αστυνομία δεν προστάτευε το χώρο και οι τραυματίες μεταφέρονταν στο νοσοκομείο με πολιτικά αυτοκίνητα, σημείωσε ο Αχμέντ Αλ Καρκί, μιλώντας από τηλεφώνου στο πρακτορείο Reuters.

Σουνιτικές ένοπλές ομάδες και σιιτικές πολιτοφυλακές είχαν πραγματοποιήσει χτυπήματα και είχαν εμπλακεί σε ένοπλη διαμάχη η οποία είχε κοστίσει τη ζωή σε χιλιάδες Ιρακινούς το 2006 – 2007, όταν βομβιστική επίθεση σε ιερό σιιτικό χώρο είχε προκαλέσει γενική ανάφλεξη μεταξύ σουνιτών και σιιτών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή