Τροπολογία για έργα σε μικρά νησιά από ΕΥΔΑΠ

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013 15:29
UPD:15:29
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δίνεται η δυνατότητα για απευθείας αναθέσεις στην ΕΥΔΑΠ για μελέτη και κατασκευή και χρηματοδότηση έργων σε μικρά νησιά.

A- A A+

Την δυνατότητα στην ΕΥΔΑΠ να εκτελεί έργα στα μικρά νησιά παρέχει τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Με την τροπολογία μεταξύ άλλων:

-ρυθμίζονται ζητήματα που αφορούν τα μικρά νησιά και δίνεται η δυνατότητα για απευθείας αναθέσεις στην ΕΥΔΑΠ για μελέτη και κατασκευή και χρηματοδότηση έργων ύστερα από Προγραμματικές Συμβάσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και των ΟΤΑ.

-επιτρέπεται σε φορτηγά δημοσίας και ιδιωτικής χρήσης να μεταφέρουν ως φορτίο ρυμουλκούμενα ή επικαθήμενα που έχουν λάβει άδεια κυκλοφορίας είτε ανεξάρτητα είτε ως μέρη συνδυασμού ή συρμού οχημάτων.

-εξουσιοδοτείται ο Υπουργός Ανάπτυξης μαζί με τους κατά περίπτωση συναρμόδιους Υπουργούς να ρυθμίζουν θέματα για την χορήγηση αδειών κυκλοφορίας Φορτηγών Ιδιωτικής Χρήσης.

-υπάγεται η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ψηφιακή Σύγκλιση στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή