Συμβουλές στην Eθνική Νέων από τον Ιμπαγάσα

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013 12:29
UPD:13:09
ICON/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο  Αριέλ Ιμπαγάσα ήταν βασικό και αναντικατάστατο μέλος της Αργεντινής στο τουρνουά του 1995.

A- A A+

Χρήσιμες συμβοουλές στους νέους για τις εμπειρίες που είχε στην καριέρα του έδωσε, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΕΠΟ, ο Αριέλ Ιμπαγάσα.

Ο Αργεντινός μέσος του Ολυμπιακού ήταν βασικό και αναντικατάστατο μέλος της Αργεντινής στο τουρνουά του 1995 (6 συμμετοχές, 1 γκολ), οδηγώντας την, μαζί με τον αρχηγό Χουάν Σορίν, στην κορυφή του κόσμου.

Γυρίζοντας πίσω τον χρόνο, ο Ιμπαγάσα θυμάται και καταθέτει στην ιστοσελίδα της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας τις εμπειρίες του από τη διοργάνωση αυτή της FIFA, δίνοντας, παράλληλα, χρήσιμες συμβουλές στους νεαρούς Έλληνες διεθνείς που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στο παγκόσμιο κύπελλο U-20 της Τουρκίας τον προσεχή Ιούνιο.

«Όπως όλες οι εθνικές ομάδες που θα συμμετάσχουν, θα θέλουν να κατακτήσουν το τρόπαιο. Θα θέλουν να φτάσουν μέχρι τον τελικό και εκεί να φύγουν νικητές! Δεν θα είναι εύκολο. Θα πρέπει να δώσουν σημαντική βαρύτητα στην αρχή του τουρνουά, το οποίο δεν είναι μεγάλο. Σε όλα τα παιχνίδια πρέπει να είναι καλοί, αλλά ειδικά στο ξεκίνημα πρέπει να δώσουν μεγάλη σημασία. Το επίπεδο, πάντως, είναι πολύ καλό».

Οι συμβουλές του προς τους Έλληνες παίκτες: «Θα τους συμβούλευα να δουλεύουν πολύ. Διαρκώς. Να είναι καλά παιδιά, να δίνουν βαρύτητα στο χαρακτήρα, αλλά και στο ταλέντο τους και να τα αναπτύσσουν και τα δύο. Να ακούνε τους προπονητές τους, να δουλεύουν καλά μέσα στις ομάδες τους, να μαθαίνουν, να βελτιώνονται και μετά να έχουν ως προορισμό και τα ξένα πρωταθλήματα. Θεωρώ ότι με τη δουλειά που γίνεται στην Ελλάδα, ένας παίκτης μπορεί να κυνηγήσει να αγωνιστεί και στο εξωτερικό, σε υψηλότατο επίπεδο».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις