Ιράκ : Ο Τζέϊ Γκάρνερ αναλαμβάνει την προσωρινή διοίκηση

Δευτέρα, 21 Απριλίου 2003 07:47
UPD:08:04
A- A A+

Στη Βαγδάτη μεταβαίνει σήμερα, ο απόστρατος στρατηγός Τζέϊ Γκάρνερ, ο οποίος θα αναλάβει την προσωρινή διακυβέρνηση του Ιράκ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Washington Post, o Γκάρνερ δήλωσε, ότι, δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τη μεταβίβαση της εξουσίας στους Ιρακινούς.

Οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις, συνέλαβαν χθες, τον υπουργό Επιστημών του Ιράκ, έναν από τους πλέον καταζητούμενους αξιωματούχους του καθεστώτος του Σαντάμ, όπως μετέδωσε το Reuters.

Εκπρόσωπος του Ιρακινού Εθνικού Κογκρέσου, της εξόριστης αντιπολίτευσης, ανακοίνωσε ότι ο γαμπρός του Σαντάμ Χουσεΐν συνελήφθη και θα παραδοθεί στους Αμερικανούς.

Ο ηγέτης της εξόριστης αντιπολίτευσης και εκλεκτός της Ουάσινγκτον, Τσαλαμπί, κάλεσε τα αμερικανικά στρατεύματα να παραμείνουν στο Ιράκ, έως τη διεξαγωγή των εκλογών, που θα γίνουν πιθανώς σε δύο χρόνια.

Ωστόσο, οι Ιρακινοί, συνεχίζουν τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Βαγδάτη, για την αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών από την πατρίδα τους.

Ο ηγέτης του ισλαμικού κινήματος Χεζμπολάχ, σεΐχης, Χασάν Ασράλα, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS, εξέφρασε την εκτίμηση πως η αμερικανική επέμβαση στο Ιράκ, ενδέχεται να ενθαρρύνει τους ισλαμιστές μαχητές, να προχωρήσουν σε αντίποινα, εναντίον στόχων αμερικανικών συμφερόντων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή