Τζέϊ Γκάρνερ : «Μεγάλη ημέρα για το Ιράκ»

Δευτέρα, 21 Απριλίου 2003 08:13
UPD:09:15
A- A A+

Εφθασε σήμερα στη Βαγδάτη, για να αναλάβει τα καθήκοντα του προσωρινού πολιτικού διοικητή του Ιράκ, που τελεί υπό αμερικανο-βρετανική κατοχή, μετά την πτώση της Βαγδάτης στις 4 Απριλίου, ο Αμερικανός στρατηγός εν αποστρατεία, Τζέϊ Γκάρνερ, όπως μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Αμερικανός εν αποστρατεία στρατηγός Τζέϊ Γκάρνερ, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα προσωρινού διοικητή του Ιράκ

«Είναι μία μεγάλη ημέρα (για το Ιράκ) και μία μεγάλη ημέρα για εμένα προσωπικώς», τόνισε ο ίδιος στους δημοσιογράφους, κατά την άφιξή του στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Ο Αμερικανός διοικητής έφθασε στο αεροδρόμιο με ένα μεταγωγικό C-130, προερχόμενος από το Κουβέϊτ. Σήμερα θα επισκεφθεί τα νοσοκομεία της πόλης, τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικού και διανομής ποσίμου ύδατος, όπως ανακοίνωσε το περιβάλλον του.

Στην αποστολή του, ο 64χρονος πρώην στρατηγός, θα έχει τη βοήθεια 400 εμπειρογνωμόνων, στρατιωτικών, διπλωματών και νομικών και θα αναφέρεται στον επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή, στρατηγό Τόμι Φρανκς.

Ερωτηθείς ποιά είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει, ο Γκάρνερ τόνισε : «Ολα αποτελούν μία πρόκληση».

Ο νέος πολιτικός διοικητής του Ιράκ σημείωσε, ότι, στόχος του είναι να κάνει τη δουλειά του και να αποχωρήσει το συντομότερο δυνατόν, αλλά πρόσθεσε ότι δεν έχει θέσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Σε ερώτηση μάλιστα εάν θα έχει ολοκληρώσει το έργο του σε 90 ημέρες, ο Γκάρνερ απάντησε : «Δεν θα έβαζα τις 90 ημέρες ως σημάδι στον τοίχο. Θα είμαστε εδώ όσο χρειαστεί και θα φύγουμε γρήγορα».

Ο Γκάρνερ σχεδιάζει να επισκεφτεί σήμερα το κεντρικό εργοστάσιο ύδρευσης της Βαγδάτης, έναν σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας και το νοσοκομείο Γιαρμούκ.

Ο Αμερικανός απόστρατος στρατηγός συνοδεύεται από τον Βρετανό αξιωματούχο, Τιμ Κρος, που θα είναι αναπληρωτής του. Αύριο ο Γκάρνερ θα επισκεφτεί τη Νασιρίγια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή