Formula 1: Το καλοκαίρι αποφασίζει ο Γουέμπερ

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013 22:30
UPD:12/04/2013 00:56
REUTERS/CARLOS BARRIA

Πολλές ερωτήσεις σχετικά με το μέλλον του στη Red Bull δέχθηκε ο Μαρκ Γουέμπερ στην Κίνα.

A- A A+

Το καλοκαίρι θα πάρει τις αποφάσεις του για το αν θα παραμείνει ή όχι στη Red Bull ο Μαρκ Γουέμπερ. Οπως δήλωσε, θα ολοκληρώσει τη φετινή χρονιά στην παγκόσμια πρωταθλήτρια, αλλά παραδέχθηκε ότι δεν είναι σίγουρος για το τι μέλλει γενέσθαι.

Ο Αυστραλός πιλότος ήταν ενοχλημένος και φανερά εκνευρισμένος από τη στάση του teammate του Σεμπάστιαν Φέτελ στο GP της Μαλαισίας. Ο Γερμανός, ως γνωστόν, παράκουσε τις εντολές της ομάδας του και προσπέρασε τον Γουέμπερ, «κλέβοντάς» του στην ουσία τη νίκη. Ο εκνευρισμός του Γουέμπερ ήταν εμφανής τόσο στην απονομή όσο και μετά, με τον Φέτελ να ζητάει από όλους συγνώμη.

Κάπου εκεί άρχισαν να οργιάζουν οι φήμες περί αποχώρησής του στο τέλος της χρονιάς. Ο ίδιος τα διέψευσε όλα αυτά, λέγοντας ότι δεν είναι αλήθεια ενώ παράλληλα τόνισε ότι θα συνεχίσει τις υποχρεώσεις του με τη Red Bull μέχρι τα τέλη του 2013 όταν λήγει το συμβόλαιο του. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι θα ακολουθήσει το χρονοδιάγραμμα που έχει θεσπίσει και το καλοκαίρι θα διαπραγματευτεί με την αυστριακή ομάδα την παραμονή του ή όχι σε αυτή. Μην ξεχνάμε ότι τα τρία τελευταία χρόνια ο Αυστραλός προχωρεί σε μονοετείς ανανεώσεις με την παγκόσμια πρωταθλήτρια.

«Σίγουρα θέλω να ολοκληρώσω αυτή τη χρονιά. Πολλοί αναρωτιούνταν για αυτό, αλλά δεν είχα κάτι το διαφορετικό στο μυαλό μου. Θέλω να αγωνίζομαι φέτος και να έχω μια δυνατή χρονιά. Για μένα ανέκαθεν ίσχυαν οι μονοετείς ανανεώσεις, επομένως μόλις έρθει το καλοκαίρι θα συζητήσω με τον Ντίτριχ και από εκεί και πέρα θα δούμε.

Είμαστε μόλις στον τρίτο αγώνα φέτος, και ποτέ δεν πήρα αποφάσεις που αφορούσαν την καριέρα μου τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Αν και όπως φαίνεται, αυτή τη στιγμή έχει γίνει θέμα, δεν βλέπω το λόγο να πάρω οποιαδήποτε απόφαση τώρα για το μέλλον μου», δήλωσε ο αυστραλός πιλότος.

Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι η σχέση του με τον teammate του τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι τεταμένη. «Είναι προφανές ότι η σχέση μας είναι τεταμένη, αλλά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά. Προς το παρόν ο καθένας μας θα επικεντρωθεί στη δική του απόδοση και θα δούμε. Πιστεύω ότι η ομάδα δεν έκανε κάτι κακό στη Μαλαισία. Προσπάθησαν να κάνουν ό,τι μπορούσαν. Ηταν μία δύσκολη στιγμή για όλους. Ελπίζουμε αυτό το σενάριο να μην επαναληφθεί ξανά μέσα στη χρονιά, αλλά θα μπορούσε να γίνει και αυτό το σαββατοκύριακο. Αυτό είναι κάτι που δεν το ξέρουμε, επομένως θα δούμε ποιες αποφάσεις θα λάβει η ομάδα στο μέλλον».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις