Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από εργαζομένους στα ΜΜΜ έξω από το ΥΠΑΝ

Μεταξύ άλλων διεκδικούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013 18:32
UPD:20:02
NAFTEMPORIKI.GR

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και τα σωματεία στα ΜΜΜ ζητούν άμεση συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, διεκδικώντας -μεταξύ άλλων- υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

A- A A+

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης στο Σύνταγμα από εργαζομένους στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

«Δεν ζητούμε εξαίρεση από το ενιαίο μισθολόγιο αλλά να καταγραφεί το προφίλ και οι ιδιαιτερότητες της εργασίας μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών Θανάσης Λεβέντης, αφού προηγουμένως αντιπροσωπεία των εργαζομένων παρέδωσε στο γενικό γραμματέα του υπουργείου τα αιτήματα του κλάδου.

NAFTEMPORIKI.GR

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και τα σωματεία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς διεκδικούν υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, άρση της επιστράτευσης των εργαζομένων στις σταθερές συγκοινωνίες και δωρεάν μεταφορά των ανέργων, φοιτητών, ΑΜΕΑ κ.λπ.

Επίσης εκφράζουν την αντίθεσή τους στις ιδιωτικοποιήσεις των συγκοινωνιών και στην ένταξη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο ΤΑΙΠΕΔ.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό προχωρούν σε τετράωρες στάσεις εργασίας, από τις 20:00 έως 24:00.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή