Δίκη «17Ν» : Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Λευτέρη Παπαδημητρίου

Δευτέρα, 21 Απριλίου 2003 10:00
A- A A+

Ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Παπαδημητρίου, ο οποίος είχε δεχθεί την επίθεση της «17 Νοέμβρη» στις 21 Δεκεμβρίου του 1992, ολοκλήρωσε, νωρίς το πρωΐ, την κατάθεσή του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, όπου δικάζονται τα φερόμενα ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ενταση προκλήθηκε στη διάρκεια σχολιασμού της κατάθεσης του κ. Παπαδημητρίου, από τον συνήγορο υπεράσπισης του Βασίλη Τζωρτζάτου, Ιπποκράτη Μυλωνά. Ο συνήγορος υπεράσπισης καταλόγισε στον πρόεδρο του δικαστηρίου, Μιχάλη Μαργαρίτη, «ενδείξεις έλλειψης αμεροληψίας» και τον κατηγόρησε για τις δικονομικές υποδείξεις.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου απάντησε πως «έργο της υπεράσπισης είναι να κάνει σχόλια και όχι να παραδίδει μαθήματα στο δικαστήριο».

«Λυπάμαι πολύ για τη συμπεριφορά σας. Σας αφαιρώ το λόγο», είπε ο κ. Μαργαρίτης, ο οποίος διέκοψε τη διαδικασία για πέντε λεπτά.

Μόλις οι δικαστές ανέβηκαν και πάλι στην έδρα, ο κ. Μυλωνάς δήλωσε, ότι, παραιτείται σε αυτή τη φάση από τον σχολιασμό της κατάθεσής του κ. Παπαδημητρίου.

Στη συνέχεια, κατέθεσε η αυτόπτης μάρτυρας, Μαρία Βλάχου, η οποία δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει στο πρόσωπο των κατηγορουμένων τους δράστες της επίθεσης σε βάρος του πρώην βουλευτή, Λευτέρη Παπαδημητρίου.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή