Δίκη «17Ν» : Μάρτυρας αναγνώρισε τους Κουφοντίνα, Τζωρτζάτο

Δευτέρα, 21 Απριλίου 2003 11:39
A- A A+

Με απόλυτη βεβαιότητα αναγνώρισε ο μάρτυρας, Γιώργος Βουτζάλης, το Δημήτρη Κουφοντίνα και το Βασίλη Τζωρτζάτο, ως δύο απο τους τρεις δράστες της επίθεσης, που είχε δεχθεί ο πρώην βουλευτής, Λευτέρης Παπαδημητρίου, μέσα στο αυτοκίνητό του, στις 21 Δεκεμβρίου 1992 στο Μαρούσι.

Ο κ. Βουτζάλης, γείτονας του κ. Παπαδημητρίου, είδε από το σπίτι του την επίθεση κατά του βουλευτή και κατέθεσε πως είναι 100% σίγουρος ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας ήταν οδηγός του αυτοκινήτου, με το οποίο έφυγαν οι δράστες, ενώ ο Βασίλης Τζωρτζάτος, ο άνθρωπος, που στάθηκε στην αριστερή πλευρά του αυτοκινήτου του βουλευτή και πυροβόλησε.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως είναι πολύ πιθανό ο δεύτερος άνθρωπος, που πυροβολούσε τον πρώην βουλευτή από τη δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου του, να είναι ο Σάββας Ξηρός.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν οταν ο Δημήτρης Κουφοντίνας σχολίασε την απάντηση του μάρτυρα σε ερώτηση του συνηγόρου υπεράσπισης, ότι στον στρατό υπηρέτησε στην ομάδα ασφαλείας στρατού.

- Κουφοντίνας : «Κοινώς ρουφιάνος».

- Πρόεδρος : «Λυπάμαι πολύ για την συμπεριφορά σας. Λυπάμαι για αυτά, που λέτε, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι όλα συνεκτιμώνται».

- Κουφοντίνας : «Είπα ότι ο άνθρωπος ήρθε εδώ να παίξει έναν συγκεκριμένο ρόλο σε αυτήν την κακοστημένη υπόθεση».

Η δίκη συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή