Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ για την τελευταία πρόταση Νίμιτς

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013 13:55
UPD:13:55
Icon/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

A- A A+

H Αθήνα θα απαντήσει στον Mάθιου Νίμιτς, όταν ενημερωθεί πλήρως και αξιολογήσει την πρότασή του, αρκέστηκε να πει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, επιφυλασσόμενος να απαντήσει σε ερωτήσεις για το περιεχόμενο της τελευταίας πρότασης του ειδικού διαμεσολαβητή σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Ο κ. Δελαβέκουρας επανέλαβε την πάγια ελληνική θέση για «ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes» και καταλόγισε στην ηγεσία των Σκοπίων έλλειψη πολιτικής βούλησης. «Η διαδικασία υπό τον κ. Νίμιτς για την επίλυση του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ έχει κρατήσει δυστυχώς πάρα πολύ, διότι λείπει η αναγκαία πολιτική βούληση από την άλλη πλευρά», υποστήριξε.

Ενώ ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός απαιτεί μεταρρυθμίσεις και αναδιαρθρώσεις, παρατήρησε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, στην ΠΓΔΜ εκδηλώνονται «σφοδρές πολιτικές συγκρούσεις, δημιουργούνται θέματα ουσίας στην ελεύθερη λειτουργία των ΜΜΕ, ενώ συμφωνίες  - όπου έχει διαμεσολαβήσει η Ε.Ε. - δεν υλοποιούνται».

Οι μεταρρυθμίσεις δεν εξαντλούνται στην υιοθέτηση νόμων, αλλά στην εφαρμογή τους, υπογράμμισε και  παρέπεμψε σχετικά στην εκκρεμότητα υλοποίησης της συμφωνίας κυβέρνησης - αντιπολίτευσης την 1η Μαρτίου, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελευθερία του Τύπου, σχολιάζοντας πως παρόμοια προβλήματα «δεν πρέπει να κρύβονται κάτω απ΄το χαλί».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή