ΗΠΑ: Διαδηλώσεις για τη μετανάστευση

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013 11:47
Youtube/euronewsGreek

Η διακομματική επιτροπή των γερουσιαστών συνεχίζει την επεξεργασία της μεταρρύθμισης για το μεταναστευτικό, εν μέσω διαδηλώσεων για την υποστήριξη των εκατομμυρίων παράνομων μεταναστών που διαμένουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεκάδες χιλιάδες άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ισπανόφωνων σωματείων και συγκεντρώθηκαν έξω από το Κογκρέσο αλλά και σε 18 άλλες πολιτείες.

A- A A+

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους σε διάφορες πόλεις ανά τις ΗΠΑ ζητώντας να δοθεί η αμερικανική ιθαγένεια σε εκατομμύρια παράνομους μετανάστες, τη στιγμή που στο Κογκρέσο βρίσκεται σε εξέλιξη συζήτηση για τη μεταρρύθμιση του μεταναστευτικού νόμου.  

Στην Ουάσιγκτον, πλήθη συγκεντρώθηκαν έξω από το Καπιτώλιο, ενώ διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στη Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο, την Ατλάντα  και αλλού.

REUTERS

Διακομματική ομάδα Γερουσιαστών φέρεται εν τω μεταξύ να είναι κοντά σε μία συμφωνία για νέα νομοθεσία που θα προβλέπει αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα προτού αποκτήσουν την ιθαγένεια οι παράνομοι μετανάστες.

Οι περισσότεροι από τα 11 εκατομμύρια μετανάστες που ζουν στις ΗΠΑ είναι ισπανόφωνοι και τα μέλη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος έχουν αναγνωρίσει ότι θα πρέπει να στηρίξουν μία συμφωνία σχετικά με τη μετανάστευση εάν θέλουν να κερδίσουν κάποιες από τις ψήφους τους, σύμφωνα με αναλυτές.

Στις προηγούμενες εκλογές, η συντριπτική πλειονότητα των ισπανόφωνων στήριξε τον Μπαράκ Ομπάμα και τους Δημοκρατικούς υποψηφίους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή