Στο Ναυτικό Σταθμό της Κω οι προτομές των πεσόντων στα Ίμια

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013 22:02
UPD:22:03
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος καταθέτει στεφάνι στην τελετή αποκαλυπτηρίων των προτομών των τριών ηρωικών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού που έπεσαν στα Ίμια.

A- A A+

Στον προαύλιο χώρο του Ναυτικού Σταθμού της Κω βρίσκονται από σήμερα οι προτομές των υποπλοιάρχων Χριστόδουλου Καραθανάση και Παναγιώτη Βλαχάκου, καθώς και του αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψού, οι οποίοι έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στη διάρκεια της κρίσης των Ιμίων.

Τα αποκαλυπτήρια των προτομών έκαναν το πρωί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, παρουσία συγγενών των πεσόντων.

«Έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτού του είδους οι ηρωικές σελίδες των Ενόπλων Δυνάμεων από την πρόσφατη Ιστορία μας, να είναι κτήμα όχι μόνο των παιδιών που σπουδάζουν σήμερα στις Ανώτατες Στρατιωτικές Ακαδημίες, Ευελπίδων, Δοκίμων, Ικάρων, αλλά να γίνουν κτήμα μέσω των βιβλίων της εκπαίδευσης σε όλα τα παιδιά που περνάνε σήμερα ή θα περάσουν αύριο από το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα», σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή