Παρέμβαση Σημίτη

Τρίτη, 22 Απριλίου 2003 07:21
UPD:07:22
A- A A+

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στο σκηνικό που έχει δημιουργηθεί, με αφετηρία την επιχειρηματική κόντρα Αθανασούλη-Κουρή, έκανε χθες ο πρωθυπουργός, κατά την αναχώρησή του για τριήμερη επίσκεψη σε Ελσίνκι, Στοκχόλμη και Κοπεγχάγη.

«Την ώρα που το κύρος της χώρας μας ενισχύεται διεθνώς, εσωτερικά υπάρχει ένα κακό κλίμα και δημιουργούνται εντυπώσεις», τόνισε ο Κώστας Σημίτης, διερωτώμενος εάν αυτό είναι σύμπτωση. «Η κυβέρνηση, υπερασπίζεται σε κάθε περίπτωση τη νομιμότητα και τη διαφάνεια. Δεν θα καλύψουμε, δεν θα συμβιβαστούμε», υπογράμμισε ο κ. Σημίτης, προσθέτοντας ότι υπάρχει ανεξάρτητη δικαιοσύνη, που κρίνει τις όποιες καταγγελίες. Και κατέληξε, λέγοντας : «Ολα τα πολιτικά πρόσωπα, έχουν την προσωπική τους διαδρομή και ευθύνη. Κρίνονται πολιτικά κάθε μέρα από όλους μας για το ήθος και τη δημόσια συμπεριφορά τους, αρκεί να διακρίνουμε την ουσία, από τις προσπάθειες δημιουργίας εντυπώσεων».

«Δεν μπορεί ένα θέμα από τα παλιά, να μετατραπεί σε εσωκομματικό πρόβλημα», επεσήμανε μιλώντας σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Πρωτόπαπας, τονίζοντας, ότι, τα στοιχεία που δημοσιεύονται από την Αυριανή, είχαν δημοσιοποιηθεί με το «Πόθεν Εσχες», από τετραετίας. Ο ίδιος υπογράμμισε, ότι, δεν απειλείται η κυβερνητική σταθερότητα.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελου Κρουσταλάκη, ζήτησε χθες με επιστολή του, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Φίλιππος Πετσάλνικος. «Εν όψει των γνωστών δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών, που έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, θα σας παρακαλούσα, όπως επιληφθείτε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας και κατά την κρίση σας», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο υπουργός.

Ερωτηθείς ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, δήλωσε ότι «δεν πρέπει να ποινικοποιείται η πολιτική ζωή. Εάν υπάρξουν, συμπλήρωσε, συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία εμπλέκουν τον οποιονδήποτε πολιτικό, βεβαίως πρέπει να αναλάβει η δικαιοσύνη και η δικαιοσύνη είναι που κρίνει».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή