Συνάντηση Γκάρνερ, Ταλαμπανί στο βόρειο Ιράκ

Τρίτη, 22 Απριλίου 2003 09:25
A- A A+

Με τον ηγέτη της Πατριωτικής Ενωσης του Κουρδιστάν, Τζαλάλ Ταλαμπανί, συναντήθηκε σήμερα στη Σουλεϊμανίγια, στο βόρειο Ιράκ, ο προσωρινός πολιτιός διοιητής του Ιράκ, απόστρατος στρατηγός, Τζέϊ Γκάρνερ.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση του Γκάρνερ με Ιρακινό πολιτικό ηγέτη, δήλωσαν δημοσιογράφοι που συνοδεύουν τον απόστρατο στρατηγό.

Χθες, ο Ταλαμπανί είχε συναντηθεί στο Αρμπίλ με τον ηγέτη του Δημοκρατικού κόμματος του Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί και απηύθυναν έκκληση στα υπόλοιπα κόμματα της ιρακινής αντιπολίτευσης να συναντηθούν στη Βαγδάτη.

Σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη συνάντηση των δύο βασικών ηγετών των Κούρδων του Ιράκ, τονίζεται, ότι, η εξαμελής συλλογική ηγεσία της ιρακινής αντιπολίτευσης πρέπει να πραγματοποιήσει συνάντηση στην ιρακινή πρωτεύουσα, για να προετοιμάσει μια διευρυμένη σύνοδο της αντιπολίτευσης, προκειμένου να εξαταστεί ο σχηματισμός μεταβατικής, αντιπροσωπευτικής ιρακινής κυβέρνησης.

Σε συνάντηση της ιρακινής αντιπολίτευσης, που είχε πραγματοποιηθεί στα μέσα Φεβρουαρίου στο Σαλαχεντίν, είχε αποφασιστεί η συγκρότηση εξαμελούς συλλογικής ηγεσίας, που θα αποτελούσε τον πυρήνα της κυβέρνησης μετά την ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν.

Τα μέλη της συλλογικής αυτής ηγεσίας ήταν ο Ταλαμπανί, ο Μπαρζανί, ο ηγέτης του Ιρακινού Εθνικού Κογκρέσου, Αχμαν Σάλαμπι, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ, Αντνάν Πάτσατσι, ο εκπρόσωπος των Σιϊτών του Ιράκ, Αμπντελ Αζίζ αλ Χακίμ και ο Ιγιάντ αλ Αλάουϊ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή