Θέατρο - Διασκεδαστική κατάδυση στο κρησφύγετο του νου

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013 10:15
UPD:10:15

Σε κείμενο του σεναριογράφου των έργων «Άλπεις», «Κυνόδοντας» και «L», Ευθύμη Φιλίππου, η παράσταση «Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γάλα» παρουσιάζεται από την ομάδα Katayisteater στο θέατρο Θησείον.

A- A A+

Βάζοντας στο μικροσκόπιο τη σύγχρονη σουρεαλιστική πραγματικότητά μας, μία παράσταση βουτά στο βυθό της ανθρώπινης σκέψης. Εκεί, που όλοι κρύβουμε τις εμμονές μας, χωρίς καν να τις γνωρίζουμε τις περισσότερες φορές.

Σε κείμενο του σεναριογράφου των έργων «Άλπεις», «Κυνόδοντας» και «L», Ευθύμη Φιλίππου, η παράσταση «Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γάλα», μετά τη μεγάλη της επιτυχία στην Αθήνα, την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη, επιστρέφει στην πρωτεύουσα και παρουσιάζεται από την ομάδα Katayisteater στο θέατρο Θησείον, για 6 μόνο παραστάσεις, από τις 10 έως τις 25 Απριλίου, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, στις 9.15 το βράδυ.

Με πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο, το έργο διεισδύει στο μπερδεμένο μυαλό του σημερινού ανθρώπου, για να φωτίσει - μέσα από μια γρήγορη εναλλαγή αστείων συνειρμών και διαλόγων -  τα σύγχρονα κλισέ και τις εμμονές που όλοι στοιβάζουμε μέσα μας. Δύο άνθρωποι συνομιλούν για την οικογένεια, τις σχέσεις και τα ενδιαφέροντα, παίζοντας λεκτικά παιχνίδια, για να ορίσουν ποιοι είναι και τι έχουν βιώσει. Όμως, αυτό είναι αρκετά δύσκολο.

Πώς γίνεται να μπερδέψει κανείς μια σοκολατίνα με μία χειροβομβίδα; Πόσο μεγάλη ευθύνη είναι ένας σκίουρος; Τί γράφει στη χειρολαβή της η ρακέτα του Γιάννη; Και μήπως, τελικά, όταν γράφεις με κόκκινο, είναι λίγο σα να μη βρήκες μπλε; Μπορούμε πάντα να ξεχωρίσουμε την αλήθεια από το ψέμα; Το αληθινό από το φανταστικό;  Και ποιες είναι οι αναφορές στη ζωή μας που μένουν πάντα ίδιες σε όποια κατάσταση κι αν βρισκόμαστε;

Ταυτότητα παράστασης

Κείμενo: Ευθύμης Φιλίππου, σκηνοθεσία: Katayisteater, σκηνικά -  κοστούμια: Δήμητρα Τσαγγούρη, φωτισμοί: Βαγγέλης - Ιεζεκιήλ Παπάς, φωτογραφία: Δημήτρης Γκιούλος, Βασίλης Ζαβέρδας, βίντεο: Δημήτρης Γκιούλος, Πέτρος Κολοτούρος, μουσική επιμέλεια: Katayisteater. Παίζουν: Νόρα Δημοπούλου, Βαγγέλης - Ιεζεκιήλ Παπάς.

Πληροφορίες

Θέατρο Θησείον, Τουρναβίτου 7 – Ψυρρή, τηλ. επικοινωνίας και κρατήσεων:  210 3255444 και 6981 982591. Διάρκεια παράστασης: 60’. Τιμή εισιτηρίου: γενική είσοδος: 10 ευρώ.

 

Προτεινόμενα για εσάς