Λιβύη: Απελευθέρωση του απαχθέντα επιτελάρχη του πρωθυπουργού

Κρατούνταν οκτώ ημέρες
Τρίτη, 09 Απριλίου 2013 17:58
UPD:17:59
REUTERS/ISMAIL ZITOUNY

Την Κυριακή, ο πρωθυπουργός της Λιβύης, Αλί Ζιντάν είχε ανακοινώσει ότι τέσσερα οχήματα τα οποία ανήκαν σε συγκεκριμένη πολιτοφυλακή εμπλέκονταν στην απαγωγή του κ. Γκατούς.

A- A A+

Την απελευθέρωση του απαχθέντα προ οκτώ ημερών επιτελάρχη του λίβυου πρωθυπουργού, Μοχάμεντ Αλί Γκατούς, δήλωσε σήμερα, μιλώντας στο πρακτορείο Associated Press, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Λιβύης Αμπντέλ Σαλάμ Αλ Καντί.

Σύμφωνα με το λίβυο αναπληρωτή πρωθυπουργό, ο κ. Γκατούς απελευθερώθηκε τη Δευτέρα το βράδυ από την πολιτοφυλακή η οποία τον κρατούσε όμηρο.

Την Κυριακή, ο πρωθυπουργός της Λιβύης, Αλί Ζιντάν είχε ανακοινώσει ότι τέσσερα οχήματα τα οποία ανήκαν σε συγκεκριμένη πολιτοφυλακή εμπλέκονταν στην απαγωγή του κ. Γκατούς στις 31 Μαρτίου, ανατολικά της πρωτεύουσας Τρίπολης.

Η απαγωγή είχε έλθει λίγες ημέρες μετά την πολιορκία του ίδιου του πρωθυπουργού από ενόπλους στο γραφείο του στην Τρίπολη, λόγω σχολίων του στον Τύπο ότι πιθανόν να ζητούσε έξωθεν βοήθεια για να αντιμετωπίσει τις ανεξέλεγκτες ένοπλες ομάδες εντός της Λιβύης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή