Μήνυση κατά του εκδότη της Αυριανής, Γιώργου Κουρή, καταθέτει ο Χρ. Πρωτόπαπας

Τρίτη, 22 Απριλίου 2003 13:16
UPD:15:00
A- A A+

Μήνυση και αγωγή, καταθέτει άμεσα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Πρωτόπαπας, κατά του εκδότη της Αυριανής, Γιώργου Κουρή, για τα δημοσιεύματα εναντίον του, τα οποία χαρακτήρισε «κατασκευασμένα». Τα δημοσιεύματα, αναφέρουν, ότι την προεκλογική καμπάνια του κ. Πρωτόπαπα το 1996, χρηματοδότησε ο επιχειρηματίας Αθ. Αθανασούλης.

Αήθης και ψευδής επίθεση

«Την αήθη και ψευδή επίθεση», που δέχθηκε σήμερα από την «Αυριανή» με «ανυπόστατο και συκοφαντικό δημοσίευμά της», κατήγγειλε ο κ. Χρήστος Πρωτόπαπας.

Ο υπουργός Τύπου διευκρινίζοντας, ότι, μιλά ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους τόνισε ότι :

* Πρώτον, ο εκλογικός του αγώνας ήταν πλήρως διαφανής και όλα τα παραστατικά του έχουν κατατεθεί από το Νοέμβριο του '96 στη Βουλή και έχουν ελεγχθεί.

* Δεύτερον, ουδέποτε είχε λάβει οικονομική συμβολή από τον κ. Αθανασούλη, ή την ALTEC, ή άλλους επιχειρηματίες.

* Τρίτον, η κ. Ξυναδιανού (που κατά το δημοσίευμα φέρεται να είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος του προεκλογικού αγώνα του κ. Πρωτόπαπα, είναι πρόσωπο άγνωστο στο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ποτέ δεν συζήτησε με αυτήν ούτε είχε αναλάβει προεκλογικό έργο επ'ονόματί του.

* Τέταρτον, τα στοιχεία και τα παραστατικά του προεκλογικού αγώνα του '96 αποδεικνύουν-τόνισε ο κ. Πρωτόπαπας- ότι όλα τα έξοδα είχαν πληρωθεί από τον ίδιο.

«Ο κ. Κουρής, επιχειρεί τη σπίλωση δεκάδων στελεχών του ΠΑΣΟΚ και το συγκεκριμένο δημοσίευμα, αποτελεί μέρος μιας συνολικής, συκοφαντικής επίθεσης κατά της κυβέρνησης και στελεχών του ΠΑΣΟΚ και εμφορείται από επιχειρηματικούς και ιδιοτελείς σκοπούς», επεσήμανε ο κ. Πρωτόπαπας και τόνισε πως «ο κ. Κουρής είναι ψεύτης και συκοφάντης» και ως εκ τούτου καταθέτει μήνυση και αγωγή σε βάρος του.

«Θα πάω την υπόθεση μέχρι τέλους, το οφείλω στο ΠΑΣΟΚ, στους πολίτες που με εμπιστεύτηκαν, στην οικογένειά μου. Δεν θα υποκύψω στον ηθικό και πολιτικό εκβιασμό του κ. Κουρή, που γνωρίζω ότι θέλει να συνεχίσει τον πόλεμο της λάσπης. Δεν είναι εξ άλλου η πρώτη φορά που το κάνει, ο αυριανισμός είναι πολύ γνωστός και ο κ. Κουρής έχει 17 καταδίκες», υπογράμμισε ο κ. Πρωτόπαπας και πρόσθεσε, ότι, για την αντίδρασή του αυτή, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό μέσω του κ. Χυτήρη και του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, Σωκράτη Κοσμίδη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή