Δίκη «17Ν» : Υπόθεση δολοφονίας Κωστή Περατικού

Τρίτη, 22 Απριλίου 2003 13:25
A- A A+

Στην υπόθεση δολοφονίας του εφοπλιστή, Κωστή Περατικού, στις 28 Μαΐου 1996, προχώρησε η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Στο δικαστήριο καταθέτει ο πατέρας του δολοφονηθέντος, Μιχάλης Περατικός, ο οποίος αναφερόμενος στην εξαγορά των Ναυπηγείων Ελευσίνας από το ελληνικό δημόσιο -θέμα που αναφερόταν στην προκήρυξη της «17Ν» για τη δολοφονία- την χαρακτήρισε «τη μεγαλύτερη ανοησία της ζωής μου την οποία πληρώσαμε με το αίμα του γιού μου».

Ο κ. Περατικός υποστήριξε, ότι, όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε πολιτική βούληση για την εξάρθρωση της «17Ν», ενώ όπως τόνισε πιστεύει ότι υπήρχαν κέντρα πληροφόρησης, αλλά και προστασίας των κατηγορουμένων.

Αναφερόμενος στη δολοφονία του γιού του, ο κ. Μιχάλης Περατικός είπε : «Είναι το σκληρότερο και χειρότερο έγκλημα. Αυτοί οι αχρείοι κύριοι πήγαν και τον χτύπησαν στην πλάτη με 38άρια και 45άρια. Υπήρχαν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες που ήρθαν να με δουν και έκλαψαν μαζί μου, αλλά μου είπαν ότι δεν θα πάνε να καταθέσουν γιατί φοβούνται. Οι μάρτυρες εφοβούντο αυτή την εταιρεία δολοφόνων άνανδρων επαγγελματιών, που το είχαν για βιοποριστικό. Εχω την εντύπωση ότι ηδονίζοντο με την δολοφονία αλλά και με την προκήρυξη. Εμείς δεν είχαμε βήμα, το πρώτο επίσημο βήμα που έχω ως συγγενής θύματος, είναι το δικαστήριο».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο κ. Περατικός ανέφερε : «Αυτοί οι άνθρωποι στερούνται λογικής οταν ο φερόμενος ως αρχηγός πάει ως σαδιστής να βλέπει τις επιθέσεις... Υπάρχει ψυχασθένεια και δεν βλέπω και γιατρειά. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να εγκλειστούν γιατί είναι επικίνδυνοι αν είναι ελεύθεροι. Ο άνθρωπος που είναι ανίατος πρέπει να περιορίζεται γιατί η κοινωνία πρέπει να προχωρήσει».

Νωρίτερα εκφωνήθηκαν τα ονόματα των μαρτύρων Αμερικανών και Ελλήνων, που έχουν κληθεί για την υπόθεση της εκτόξευσης ρουκέτας κατά της αμερικανικής πρεσβείας στις 15 Φεβρουαρίου 1996.

Ολοι οι μάρτυρες της υπόθεσης ήταν απόντες από το δικαστήριο. Ο πρόεδρος διέταξε τη βιαία προσαγωγή ενός από τους μάρτυρες, που απουσίαζε αδικαιολόγητα.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή