Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια στις 16/4

Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία αποφάσισε η ΠΝΟ
Τρίτη, 09 Απριλίου 2013 14:25
UPD:16:10
REUTERS/JOHN KOLESIDIS

Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία για την Τρίτη 16 Απριλίου, αποφάσισε σε σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, ζητώντας για άλλη μία φορά την απόσυρση του επίμαχου πολυνομοσχεδίου υπουργείου Ναυτιλίας «ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις».

A- A A+

Την κήρυξη εικοσιτετράωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργίας την Τρίτη 16 Απριλίου, αποφάσισε σε σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, με αίτημα την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας. 

Η απεργία, που θα περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες πλοίων, θα ξεκινήσει από τις 6 το πρωί της Τρίτης 16/04 και θα λήξει στις 6 το πρωί της Τετάρτης 17/04.

Όπως καταγγέλλει η ΠΝΟ το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας «επιχειρεί να καταβαραθρώσει το θεσμικό πλαίσιο, που ισχύει σήμερα (οργανικές συνθέσεις των πλοίων, δεκάμηνη απασχόληση στην Ακτοπλοΐα, κατάργηση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στα ποντοπόρα φορτηγά πλοία με τη σύναψη ατομικών συμβάσεων εργασίας για τα κατώτερα πληρώματα και άλλα).

Επίσης, «καταργείται το ισχύον σήμερα όριο ηλικίας των 35 ετών στην ακτοπλοΐα για την δρομολόγηση ή την αποδρομολόγηση των πλοίων αυτών, ενώ παράλληλα απελευθερώνονται ακόμα παραπέρα οι προϋποθέσεις παραλαβής επιβατών από τα τουριστικά πλοία, που έχουν δικαίωμα  περιηγήσεων από ενδιάμεσους ελληνικούς λιμένες, αφού πλέον καταργείται η προϋπόθεση των επιβατών- περιηγητών κατά ομάδες».

Η Ομοσπονδία ζητεί την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου και την επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών, εν ενεργεία και συνταξιούχων, στο προ των μνημονίων και των σχετικών εφαρμοστικών νόμων καθεστώς. Ζητούν επίσης την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων, αλλά και την άμεση εξόφληση δεδουλευμένων αποδοχών και αναδρομικών στα πληρώματα επιβατηγών πλοίων, ιδιαίτερα εκείνων της ακτοπλοΐας, που εξακολουθεί να καθυστερείται.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή