Πιέσεις Ομπάμα προς το Κογκρέσο για μέτρα ελέγχου της οπλοκατοχής

Ομιλία ενώπιον 3.000 ακτιβιστών στο Κονέκτικατ
Τρίτη, 09 Απριλίου 2013 06:43
UPD:06:56
Reuters/JASON REED

Ομιλία Ομπάμα στο Πανεπιστήμιο του Χάρτφορντ, στο Κονέκτικατ.

A- A A+

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προέτρεψε το Κογκρέσο να εγκρίνει νέα νομοθεσία για τον περιορισμό της οπλοκατοχής.

Ο κ. Ομπάμα μίλησε τη Δευτέρα ενώπιον 3.000 ακτιβιστών στο Πανεπιστήμιο του Χάρτφορντ, στο Κονέκτικατ, όπου 20 παιδιά και έξι ενήλικες έχασαν τη ζωή τους στις 14 Δεκεμβρίου όταν ένοπλος άνοιξε πυρ σε δημοτικό σχολείο.

Λιγότερο από τέσσερις μήνες μετά το τραγικό αυτό περιστατικό, η πολιτεία του Κονέκτικατ θέσπισε έναν από τους αυστηρότερους νόμους στις ΗΠΑ για την οπλοκατοχή, που αφορά στην απαγόρευση πώλησης γεμιστήρων μεγάλης χωρητικότητας σε σφαίρες και όπλων στρατιωτικού τύπου, ενώ ενίσχυσε τους ελέγχους των υποψήφιων αγοραστών.

YOUTUBE/WHITEHOUSE

«Βοηθήσατε πολύ στο να επιτευχθεί αυτό. Οι φωνές σας και η αποφασιστικότητά σας το έκανε αληθινό», ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους. «Αυτή είναι η δύναμη της φωνής σας», τόνισε.

Η πλειοψηφία της αντιπολίτευσης έχει ταχθεί ενάντια στα μέτρα σχετικά με την οπλοκατοχή που προσπαθεί να περάσει ο κ. Ομπάμα.

«Το Κονέκτικατ άνοιξε το δρόμο και τώρα είναι η σειρά του Κογκρέσου να κάνει το ίδιο», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, λαμβάνοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού. «Αυτή την εβδομάδα έχει έρθει η σειρά του Κογκρέσου να κάνει το ίδιο», πρόσθεσε.

REUTERS
Ομιλία Ομπάμα υπέρ του περιορισμού της οπλοκατοχής

Ο Μπαράκ Ομπάμα μίλησε τη Δευτέρα ενώπιον 3.000 ακτιβιστών στο Πανεπιστήμιο του Χάρτφορντ, στο Κονέκτικατ, όπου 20 παιδιά και έξι ενήλικες έχασαν τη ζωή τους στις 14 Δεκεμβρίου όταν ένοπλος άνοιξε πυρ σε δημοτικό σχολείο. Ο αμερικανός πρόεδρος προέτρεψε το Κογκρέσο να εγκρίνει νέα νομοθεσία για τον περιορισμό της οπλοκατοχής.

Πριν από την ομιλία του ο κ. Ομπάμα συναντήθηκε με μέλη των οικογενειών των θυμάτων της επίθεσης στο Κονέκτικατ. Ορισμένοι από αυτούς επιβιβάστηκαν αργότερα στο προεδρικό αεροσκάφος και συνόδευσαν τον αμερικανό πρόεδρο στο ταξίδι του στην Ουάσιγκτον.

«Αυτά είναι τα μέλη των οικογενειών που πρόκειται να παρευρεθούν στην Ουάσινγκτον προκειμένου να μιλήσουν ενώπιον του Κογκρέσου για τη σημασία της ανάληψης μέτρων κατά της ένοπλης βίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου, Τζέι Κάρνι.

«Προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι τα μέλη των οικογενειών ήταν σε θέση να παρακολουθήσουν την ομιλία στο Κονέκτικατ και να βρίσκονται στην Ουάσινγκτον, όπου και είναι αναγκαία η παρουσία τους, τους καλέσαμε να επιβιβαστούν στο αεροσκάφος μαζί με τον πρόεδρο», εξήγησε ο κ. Κάρνι.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ομπάμα ταξίδεψε επίσης την προηγούμενη εβδομάδα στο Κολοράντο όπου απηύθυνε ομιλία για αυστηρότερα μέτρα σχετικά με την οπλοκατοχή, σε μια ακόμη πολιτεία η οποία επλήγη από επίθεση ενόπλου σε κινηματογράφο.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γερμ. Πρακτορείο
 


 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή