Επεισόδια στο κέντρο της Πάτρας

Τρίτη, 09 Απριλίου 2013 06:20
UPD:08:44
A- A A+

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στο κέντρο της Πάτρας, κοντά στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, όταν, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ομάδα αντεξουσιαστών κινήθηκε κατά καταστήματος, που θεωρεί ότι συχνάζουν μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ακολούθησε πετροπόλεμος και τα επεισόδια επεκτάθηκαν στους γύρω δρόμους, με αποτέλεσμα να επέμβει διμοιρία των ΜΑΤ που έκανε χρήση χημικών.

Στη συνέχεια αντεξουσιαστές έστησαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων, στους οποίους έβαλαν φωτιά.

Ταυτόχρονα άλλη ομάδα αντεξουσιαστών κινήθηκε από το πρώην παράρτημα του πανεπιστημίου, που βρίσκεται στη οδό Κορίνθου, προς την περιοχή των Υψηλών Αλωνίων, αλλά εμποδίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκονται σε επιφυλακή, για να αποτρέψουν νέα επεισόδια.

Χρυσή Αυγή: Επίθεση οργανωμένης εγκληματικής συμμορίας αναρχικών

Η Χρυσή Αυγή έκανε λόγο για επίθεση «οργανωμένης εγκληματικής συμμορίας αναρχικών» με πέτρες και τσιμέντα σε κατάστημα στελέχους του κόμματος. «Είναι η δεύτερη φορά που η εν λόγω επιχείρηση γίνεται στόχος αυτών των αλητών και μάλιστα σε ώρα αιχμής», ανέφερε σε ανακοίνωσή της, σημειώνοντας ότι «την ώρα εκείνη οι περισσότεροι εκ των πελατών ήταν οικογενειάρχες με ανήλικα παιδιά».

Υποστήριξε ακόμη πως διαδόθηκε ψευδώς ότι σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ χρυσαυγιτών και αναρχικών και κάλεσε «τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που σκοπεύουν να προβάλουν αυτό το θλιβερό γεγονός να πουν επιτέλους την αλήθεια και να πάψουν να διαδίδουν τα παραμύθια της κυβερνητικής προπαγάνδας», καθώς και «τις αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάψουν να υποθάλπουν το παρακράτος της άκρας αριστεράς».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή