Αλ. Τσίπρας: Έχουν καταντήσει οι καρπαζοεισπράκτορες της Ευρώπης

Δευτέρα, 08 Απριλίου 2013 14:46
UPD:16:41
ICON PRESS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την αναστολή της συγχώνευσης Εθνικής - Eurobank, καταλογίζοντας στους κυβερνώντες πως «έχουν καταντήσει οι καρπαζοεισπράκτορες της Ευρώπης» και πως «ό,τι τους πουν το αποδέχονται».

Σε ομιλία του ενώπιον εργαζομένων του ΟΣΕ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρατήρησε ότι «πριν από λίγους μήνες πανηγύρισαν τη διευθέτηση της τραπεζικής ένωσης Eurobank - Εθνικής».  

«Μόλις σκεφτήκαν στην τρόικα ότι αυτό δεν τους βολεύει, άλλαξαν απόφαση. Και εφόσον οι αγάδες άλλαξαν απόφαση σπεύδουν να υλοποιήσουν την αλλαγή της απόφασης», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, θέλησε να αντιστρέψει το ερώτημα που τίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ «από τα παπαγαλάκια των μέσων ενημέρωσης» για το ποιο είναι το σχέδιό του.

«Θα 'θελα να αντιστρέψω το ερώτημα. Το σχέδιο της μνημονιακής κυβέρνησης ποιο είναι;», διερωτήθηκε. «Το σχέδιο τους», πρόσθεσε, «είναι “ναι” σε όλα. Έχουν αναγάγει το "ναι" σε όλα σε κυρίαρχη εθνική ιδεολογία. Το σχέδιό τους είναι να αποδέχονται οποιαδήποτε αξίωση της τρόικας».

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε επίσης τους εργαζόμενους να αναλογιστούν «τι έχασε η χώρα οκτώ μήνες τώρα, πόσες υποχωρήσεις έχουμε υποστεί, ακριβώς διότι μπροστά σε αυτούς τους αδίστακτους είναι ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Κουβέλης και ο Στουρνάρας».

Εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητά του ότι αργά ή γρήγορα ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας «εκτός κι αν καταλύσουν την ίδια τη δημοκρατία σε μια ευρωπαϊκή χώρα».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε το ερώτημα στον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, τι θα απαντήσουν αν αύριο το πρωί ζητήσουν από την Ελλάδα, αυτό που έγινε στην Κύπρο, δηλαδή το «κούρεμα» των καταθέσεων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση θα ενδώσει, γιατί μετά τη θέση που πήρε για την Κύπρο, «με ποιο ηθικό σθένος θα φέρει αντίρρηση για μια ανάλογη εξέλιξη για την Ελλάδα;».

Τέλος, εξέφρασε εκ νέου την αντίθεσή του στις ιδιωτικοποιήσεις μεγάλων υποδομών της χώρας και για την περίπτωση του ΟΣΕ είπε ότι είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού «του προμελετημένου, προσχεδιασμένου εγκλήματος εκποίησης δημόσιας περιουσίας».

 


 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή