Δίκη «17Ν» : Δολοφονία Κωστή Περατικού

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2003 10:23
A- A A+

Με καταθέσεις μαρτύρων για τη δολοφονία του εφοπλιστή Κωστή Περατικού, στις 28 Μαΐου του 1996, συνεχίζεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, η δίκη των 19 κατηγορουμένων για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη».

Πρώτη μάρτυρας κατέθεσε η χήρα του Κωστή Περατικού, Βασιλική Ρόκα-Περατικού, η οποία τόνισε, ότι, δεν μπορεί ακόμη και τώρα να εξηγήσει τον λόγο, για τον οποίο επελέγη ο σύζυγός της ως στόχος της «17 Νοέμβρη».

«Το πιο δύσκολο πράγμα ήταν να πω στα παιδιά μου με ποιο τρόπο σκοτώθηκε ο πατέρας τους. Ηταν πολύ δύσκολο να καταλάβουν το γιατί. Ο Κωστής ήταν πολύ ζεστός πατέρας, απλός άνθρωπος και φιλικός», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η μάρτυρας.

Στο δικαστήριο, αναγνώστηκε η κατάθεση, που είχε δώσει η μητέρα του εφοπλιστή, Σοφία Περατικού, η οποία δεν μπόρεσε να προσέλθει για να καταθέσει, αφού ζει στο Λονδίνο, είναι ηλικιωμένη και γι' αυτό είναι πολύ δύσκολο να μετακινηθεί.

Στην κατάθεσή της, η κυρία Περατικού υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι ο εφοπλιστής είχε δεχθεί απειλές πριν τη δολοφονία του.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε, ότι, είναι στη διάθεση των παραγόντων της δίκης τα πειστήρια της υπόθεσης.

Σχετικό αίτημα είχε υποβάλει ο συνήγορος υπεράσπισης του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, Γιάννης Ραχιώτης.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή