Δίκη «17Ν» : «Λεηλασία» η εξαγορά των Ναυπηγείων, είπε ο Κουφοντίνας

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2003 11:38
A- A A+

Ο οδηγός ταξί, Σταμάτης Μόσχος, του οποίου το αυτοκίνητο είχαν πάρει με την απειλή όπλου οι δράστες της δολοφονίας του Κωστή Περατικού, κατέθεσε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο μάρτυρας περιέγραψε τα τρία άτομα, που μπήκαν στο ταξί του για να διαφύγουν, ενώ έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τον ψηλό άνδρα, ο οποίος, όπως είπε, τον σημάδεψε με ένα 45άρι περίστροφο για να βγει απο το αυτοκίνητο.

Ο κ. Μόσχος υποστήριξε, ότι, τα μάτια του άνδρα αυτού μοιάζουν με του Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά τόνισε ότι δεν μπορεί να τον αναγνωρίσει, όπως και κανέναν άλλον από τους κατηγορουμένους.

Νωρίτερα, ο Κουφοντίνας, σχολιάζοντας την κατάθεση του κ. Μιχάλη Περατικού, χαρακτήρισε «λεηλασία» την εξαγορά των Ναυπηγείων

Ελευσίνας, ενώ, απαντώντας στον χαρακτηρισμό «λοστρόμος», που του απέδωσε ο εφοπλιστής στην ιεραρχία της «17 Νοέμβρη», τον χαρακτήρισε «πειρατή».

- Κουφοντίνας : «Οσον αφορά τη χθεσινή κατάθεση δεν ξέρω πώς ακούστηκε σε αυτή την αίθουσα ένας Ελληνας εφοπλιστής, που όλοι ξέρουμε τους Ελληνες εφοπλιστές, να λέει ότι εξαπατήθηκε από το κράτος. Μια σημαντική επιχείρηση αγοράστηκε έναντι 2 δισ. δρχ. με θαλασσοδάνεια. Δεν βγήκε δραχμή από την τσέπη του ομίλου και μόλις έληξε η τριετής περίοδος χάριτος ακριβώς την ημέρα που έπρεπε να πληρώσει, εγκαταλείφθηκαν τα ναυπηγεία καταχρεωμένα. Αυτό νομίζω, δηλαδή, ότι ένας λοστρόμος δικαιούται να απαντήσει σε έναν πειρατή».

- Εισαγγελέας (Χρήστος Λάμπρου) : «Τι σχέση έχετε με τον φόνο»;

- Κουφοντίνας : «Αφού με προκαλείτε θα πω δυο λόγια. Η υπόθεση των

Ναυπηγείων Ελευσίνας είναι μια καραμπινάτη υπόθεση λεηλασίας της δημόσιας περιουσίας και αν η δικαιοσύνη είχε κάνει τη δουλειά της, ίσως δεν θα χρειαζόταν να γίνει αυτή η ενέργεια».

Ο κ. Λάμπρου ρώτησε τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο εάν έχει συμμετοχή στη δολοφονία Περατικού ή στη συγγραφή της σχετικής προκήρυξης και ο κατηγορούμενος αρνήθηκε κάθε ανάμειξή του.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή