Δίκη «17Ν» : Μάρτυρας αναγνώρισε τους Σάββα και Βασίλη Ξηρό

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2003 12:03
A- A A+

Και ο δεύτερος «προστατευόμενος μάρτυρας», που είχε τον κωδικό Α1 με δική του βούληση εμφανίστηκε στο ακροατήριο για να καταθέσει σχετικά με τη δολοφονία του εφοπλιστή Κωστή Περατικού.

Ο μάρτυρας δήλωσε, ότι, ονομάζεται Κηρύκος Αθανάσιος, υπάλληλος ναυτιλιακής εταιρείας και διευκρίνισε να μείνουν μυστικά τα στοιχεία του, μόνο για να αποφύγει τη δημοσιότητα. «Ηταν λάθος μου που διάλεξα αυτή τη λύση γιατί δημιούργηθηκε μεγαλύτερος ντόρος με τον Α1 και τον Β1», ανέφερε.

Ο κ. Κηρύκος, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας στη δολοφονία του εφοπλιστή, αναγνώρισε με απόλυτη βεβαιότητα το Σάββα και τον Βασίλη Ξηρό, ως δύο από τους τρεις δράστες που προσπαθούσαν να διαφύγουν μετά την επίθεση σε βάρος του Κωστή Περατικού.

Ο μάρτυρας τόνισε, ότι, δεν είδε τη σκηνή της δολοφονίας, αλλά αφού άκουσε τους πυροβολισμούς, είδε από το παράθυρο της εταιρείας, όπου εργαζόταν τρία άτομα να μπαίνουν σε ένα αυτοκίνητο τύπου Βαν.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του οι τρεις δράστες, εγκατέλειψαν το φορτηγάκι μόλις εμφανίστηκε ένας αστυνομικός από το κοντινό τμήμα μεταγωγών, ο οποίος πυροβολώντας στον αέρα τους φώναζε να βγουν από το αυτοκίνητο.

Η δίκη συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή