Τηλεφωνική επικοινωνία Γ. Παπανδρέου με Πάουελ και Αραφάτ

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2003 12:38
A- A A+

Διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες, με τον Αμερικανό ομόλογό του, Κόλιν Πάουελ, τον υπουργό Σχεδιασμού και Διεθνούς Συνεργασίας και ουσιαστικά Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής, Ναμπίλ Σάατ, αλλά και τον ίδιο τον πρόεδρο Γιάσερ Αραφάτ, είχε χθες το απόγευμα από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, για τη συνεδρίαση του Προεδρείου της Συντακτικής Συνέλευσης, ο προεδρεύων του συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Γιώργος Παπανδρέου.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στο επίκεντρο των συνομιλιών ήταν η ανάγκη ταχείας επανέναρξης της ειρηνευτικής διαδικασίας στο Μεσανατολικό και ο ρόλος που καλείται να παίξει προς την κατεύθυνση αυτή η Ευρωπαϊκή Ενωση και ειδικότερα η ελληνική προεδρία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε για άλλη μια φορά προς τον Γιάσερ Αραφάτ, την ανάγκη να προχωρήσει τάχιστα ο ορισμός των μελών του νέου Υπουργικού Συμβουλίου των Παλαιστινίων, με επικεφαλής τον Αμπου Μάζεν, ενώ με τον κ. Πάουελ συζήτησε και πάλι το θέμα της άμεσης δημοσίευσης και εφαρμογής του «οδικού χάρτη», σύμφωνα και με την κοινή θέση που υιοθέτησαν οι «15», τόσο στο εαρινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Βρυξελλών, όσο και στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Αθήνας.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή