Εγκαινιάστηκαν οι σταθμοί του μετρό «Περιστέρι» και «Ανθούπολη»

Παρασκευή, 05 Απριλίου 2013 12:13
UPD:14:32
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Εγκαινιάστηκαν οι σταθμοί του μετρό στην Ανθούπολη και στο Περιστέρι, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

A- A A+

Εγκαινιάστηκαν από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Σταύρο Καλογιάννη οι σταθμοί του μετρό «Περιστέρι» και «Ανθούπολη» και αύριο το πρωί θα δοθούν στην κυκλοφορία.

Η διαδρομή Ανθούπολη - Σύνταγμα καλύπτεται σε 13 λεπτά, ενώ υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετούνται 50.000 επιβάτες.

Ο κ. Χατζηδάκης έκανε με συρμό του μετρό τη διαδρομή, μήκους 700 μέτρων, ανάμεσα στους δύο σταθμούς.

YOUTUBE/NAFTEMPORIKIGR

Σε δηλώσεις του δεσμεύθηκε ότι τον Ιούλιο θα δοθεί στην κυκλοφορία η επέκταση προς το Ελληνικό, που περιλαμβάνει τέσσερις σταθμούς και το φθινόπωρο θα είναι έτοιμος ο νέος σταθμός στο Χαϊδάρι.

Επίσης, ανέφερε ότι «ξεπαγώνουν» τα έργα στους οδικούς άξονες και σύντομα θα επαναλειτουργήσουν τα εργοτάξια. «Τα έργα του ΤΡΑΜ, η επέκταση στον Πειραιά, ξεκινάνε. Σιδηροδρομικά έργα ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ μπαίνουν στις ράγες αυτό και τον επόμενο μήνα», πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης. 

«Είμαστε στην εποχή που κατεξοχήν οι πολιτικοί πρέπει να μιλάνε με έργα και αυτό κάνουμε. Τα λόγια δεν έχουν σημασία. Σημασία έχει το μετρήσιμο και χειροπιαστό έργο. Και η επανεκκίνηση των έργων θα συμβολίσει την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας στο σύνολό της. Αυτό είναι το βασικό μήνυμα που θέλω να περάσω σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης έπλεξε το εγκώμιο του παρόντα στα εγκαίνια βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μάκη Βορίδη, επί υπουργείας του οποίου πριν «ξεκόλλησαν» τα έργα των επεκτάσεων και υπεγράφη η νέα σύμβαση με τη Siemens για τη σηματοδότηση του δικτύου.

Όπως είπε, «αυτό εδώ το έργο είχε μια εμπλοκή για πολλούς μήνες και χάρη στην πρωτοβουλία που είχε πάρει ο συνάδελφός μου, ο κ. Βορίδης, το πρόβλημα ξεπεράστηκε».

«Αυτός είναι και ο λόγος που του είπα να έρθει σήμερα εδώ πέρα, διότι ακριβώς επειδή πρέπει να μιλάμε για ένα καινούριο ήθος στην πολιτική, δεν είναι σωστό να καρπωνόμαστε εμείς τα έργα των προηγούμενων», κατέληξε ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της έναρξης λειτουργίας των δύο νέων σταθμών, από αύριο Σάββατο θα υπάρξουν τροποποιήσεις στο δίκτυο λεωφορειακών γραμμών του δήμου Περιστερίου.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή