Σεούλ: Θα απομακρύνουμε τους νοτιοκορεάτες εργάτες, αν χρειαστεί

Παρασκευή, 05 Απριλίου 2013 08:14
UPD:08:14
REUTERS/KIM HONG-JI

Οχήματα από τη Νότια Κορέα που μεταφέρουν νοτιοκορεάτες εργάτες περιμένουν να εισέλθουν στην βιομηχανική ζώνη του Καεσόνγκ. Στο βιομηχανικό πάρκο του Καεσόνγκ, το οποίο βρίσκεται στο έδαφος της Βόρειας Κορέας, σε βάθος 20 χιλιομέτρων από τα σύνορα, δραστηριοποιούνται 123 νοτιοκορεατρικές εταιρείες.

A- A A+

Σε ετοιμότητα για την απομάκρυνση των νοτιοκορεατών εργαζομένων από το βιομηχανικό πάρκο του Καεσόνγκ, το οποίο διαχειρίζεται μαζί με τη Βόρεια Κορέα, εάν υπάρξει κίνδυνος, βρίσκεται η Σεούλ, όπως δήλωσε ο υπουργός Ενοποίησης της χώρας.

«Οταν η κατάσταση το απαιτήσει θα απομακρύνουμε τους νοτιοκορεάτες εργάτες για να εγγυηθούμε την ασφάλειά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο νοτιοκορεάτης υπουργός, Ριο Κιλ-Τζάε.

Στο βιομηχανικό πάρκο του Καεσόνγκ, το οποίο βρίσκεται στο έδαφος της Βόρειας Κορέας, σε βάθος 20 χιλιομέτρων από τα σύνορα, δραστηριοποιούνται 123 νοτιοκορεατρικές εταιρείες.

Η Πιονγκγιάνγκ απείλησε με κλείσιμο της ζώνης, στο πλαίσιο της πρόσφατης κλιμάκωσης της έντασης στην κορεατική χερσόνησο.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή