ΗΠΑ: Σε επιφυλακή για τη νέα μορφή της γρίπης των πτηνών

Μέχρι στιγμής ο ιός έχει εντοπιστεί μόνο στην Κίνα
Παρασκευή, 05 Απριλίου 2013 06:49
REUTERS/STRINGER/CHINA

Ο ιός της γρίπης των πτηνών που είναι γνωστός ως Η7Ν9, έχει εντοπιστεί μόνο στην Κίνα και όπως φαίνεται δεν μεταδίδεται από άτομο σε άτομο. Πέντε άνθρωποι έχουν χάσει, έως τώρα, τη ζωή τους εξαιτίας της νέας αυτής μορφής του ιού και αξιωματούχοι παγκοσμίως βρίσκονται σε συνεχείς συζητήσεις για το εάν είναι αναγκαίο να ξεκινήσουν την παραγωγή του σχετικού εμβολίου.

A- A A+

Σε επιφυλακή σχετικά με μια νέα μορφή της γρίπης των πτηνών βρίσκεται το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει διεργασίες για τη δημιουργία εμβολίου, σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο.

Μέχρι στιγμής, ο ιός που είναι γνωστός ως Η7Ν9, έχει εντοπιστεί μόνο στην Κίνα και όπως φαίνεται δεν μεταδίδεται από άτομο σε άτομο.

Πέντε άνθρωποι έχουν χάσει, έως τώρα, τη ζωή τους εξαιτίας της νέας αυτής μορφής της γρίπης των πτηνών και αξιωματούχοι παγκοσμίως βρίσκονται σε συνεχείς συζητήσεις για το εάν είναι αναγκαίο να ξεκινήσουν την παραγωγή του σχετικού εμβολίου.

Ο εκπρόσωπος του CDC, Τομ Σκίνερ, δήλωσε ότι η υπηρεσία παρακολουθεί στενά την κατάσταση σε συνεργασία με τους διεθνείς εταίρους.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή