Προβάδισμα πρόκρισης για Τσέλσι, Φενέρμπαχτσε και Μπενφίκα

Παρασκευή, 05 Απριλίου 2013 00:37
UPD:00:38
EPA/ANDY RAIN

Το γκολ του Βικτορ Μοουζες.

A- A A+

Οι έδρες αποδείχθηκαν απόρθητες  στις πρώτες αναμετρήσεις της προημιτελικής φάσης στο Γιουρόπα Λιγκ, καθώς στις τρεις από τους τέσσερις αγώνες οι γηπεδούχοι πήραν νίκες με σκορ πρόκρισης, ενώ στην τέταρτο σημειώθηκε η μοναδική αποψινή ισοπαλία.

Σημαντικό βήμα για την πρόκριση έκανε η Φενέρμπαχτσε, που επικράτησε με 2-0 της Λάτσιο στην Κωνσταντινούπολη. Οι Ιταλοί είχαν τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο μέρος αλλά η «Φενέρ» έχασε μοναδική ευκαιρία για να προηγηθεί, όταν το σουτ του Σο σταμάτησε στο δοκάρι.

REUTERS/MURAD SEZER

Ο Πιέρ Ουεμπό πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε ενάντια στην Λάτσιο.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου οι «λατσιάλι» έμειναν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Ονάζι στο 47΄, οι Τούρκοι πίεσαν και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 78΄ με πέναλτι του Γουεμπό, ενώ στις καθυστερήσεις ο Κάιτ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Με πρωταγωνιστή τον Φερνάντο Τόρες που σημείωσε δύο γκολ, η Τσέλσι νίκησε 3-1 τη Ρούμπιν Καζάν στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Ο Ισπανός «χτύπησε» στο 16ο και το 70ο λεπτό, με τον Βίκτορ Μόουζες να σκοράρει ενδιάμεσα (32΄), ενώ η ρωσική ομάδα είχε μειώσει σε 2-1 με πέναλτι του Νάτσο στο 41΄.

EPA/JOSE SENA GOULAO

Η Μπενφίκα νίκησε με 3-1 την Νιουκάστλ στη Λισαβόνα.

Η Μπενφίκα νίκησε με 3-1 την Νιουκάστλ στη Λισαβόνα, αν και βρέθηκε να κυνηγά την ανατροπή του σκορ μετά το γκολ του Παπίς Σισέ στο 12ο λεπτό. Οι Πορτογάλοι ισοφάρισαν με τον Ροντρίγκο στο 25΄, στο 65΄ ο Λίμα έκανε το 2-1 και ο Καρντόζο με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 71΄.

EPA/KERIM OKTEN

Ο τερματοφύλακας της Βασιλείας, Γιάν Σόμμερ αποκρούει σουτ κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ Τοτέναμ και Βασιλείας.

Η έκπληξη της βραδιάς έγινε στο Λονδίνο, όπου η Βασιλεία πήρε ισοπαλία 2-2 από την Τότεναμ. Μάλιστα, οι Ελβετοί αδικούνται από το τελικό σκορ, αφού όχι μόνο προηγήθηκαν 2-0 αλλά έχασαν ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη, ακόμη και όταν οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν.

Ο Στόκερ άνοιξε το σκορ στο 30΄, παίρνοντας το ριμπάουντ μετά το δοκάρι του Στρέλερ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Φράι έγραψε το 0-2. Οι «Πετεινοί» ξαναμπήκαν στο παιχνίδι με τον Αντεμπαγιόρ να μειώνει στο 40΄, ενώ έφτασαν στην ισοφάριση με τον Σίγκουρντσον στο 58΄.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις