Πορτογαλία: Παραίτηση στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού από υπουργικό θώκο

Είχε γίνει στόχος κατηγοριών για παράτυπη απόκτηση του πτυχίου του
Πέμπτη, 04 Απριλίου 2013 18:34
UPD:21:57
EPA/TIAGO PETINGA

Ο πορτογάλος υπουργός Κοινοβουλευτικών Υποθέσεων Μιγκέλ Ρέλβας ανακοινώνει την παραίτησή του στους εκπροσώπους των ΜΜΕ στη Λισαβόνα. Η παραίτηση έρχεται μία ημέρα μετά την καταψήφιση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης στο κοινοβούλιο, η οποία κατατέθηκε από την αντιπολίτευση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας.

A- A A+

Την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Κοινοβουλευτικών Υποθέσεων της Πορτογαλίας υπέβαλε ο Μιγκέλ Ρέλβας, στενός συνεργάτης του κεντροδεξιού πορτογάλου πρωθυπουργού Πέδρο Πάσος Κοέλιο και βασικό στέλεχος της κυβέρνησης της ιβηρικής χώρας.

Η παραίτηση έρχεται μία ημέρα μετά την καταψήφιση πρότασης μομφής της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης στο πορτογαλικό κοινοβούλιο, η οποία κατατέθηκε με αφορμή την εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας που επιβάλλει η πορτογαλική συμφωνία διάσωσης με την τρόικα ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Πορτογαλία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Κοινοβουλευτικών Υποθέσεων

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Κοινοβουλευτικών Υποθέσεων της Πορτογαλίας Μιγκέλ Ρέλβας. Πρόκειται για σημαντικό στέλεχος της κυβέρνησης και έναν από τους πιο στενούς συνεργάτες του Πορτογάλου πρωθυπουργού Πέδρο Πάσος Κοέλιο.

Οι λόγοι της παραίτησης δεν έχουν γίνει γνωστοί, ωστόσο ο κ. Ρέλβας αντιμετώπιζε επί μεγάλο διάστημα κατηγορίες περί παράτυπης απόκτησης του πανεπιστημιακού του διπλώματος, χωρίς τις απαραίτητες διδακτικές μονάδες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή