Βερολίνο: Βόμβα από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο εξουδετέρωσαν οι αρχές

Απομεινάρι των συμμαχικών βομβαρδισμών κατά της ναζιστικής Γερμανίας
Τετάρτη, 03 Απριλίου 2013 20:03
UPD:20:04
EPA/BRITTA PEDERSEN

Η βόμβα βρέθηκε χθες σε μια περιοχή που ανήκει στην γερμανική σιδηροδρομική εταιρεία, σε απόσταση περίπου 1,5 χιλιομέτρου βορείως του σιδηροδρομικού σταθμού.

A- A A+

Σοβιετική βόμβα 100 κιλών, η οποία χρονολογείται από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και βρέθηκε χθες σε μικρή απόσταση από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου, εξουδετερώθηκε σήμερα το απόγευμα.

Η επιτυχής εξουδετέρωση επετεύχθη στις 13.30 τοπική ώρα (14:30 ώρα Ελλάδος), έπειτα από επιχείρηση η οποία διήρκεσε 30 λεπτά, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος των τοπικών αρχών ασφαλείας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Γερμανία: Προβλήματα στις μετακινήσεις από βόμβα του Β' Π.Π.

Μια βόμβα από τον Β Παγκοσμίο Πολέμο, ανακαλύφθηκε κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου. Η βάρους 100 κιλών βόμβα που είχε ριφθεί από σοβιετικό αεροσκάφος χωρίς να εκραγεί προκάλεσε αρκετά προβλήματα στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις. Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή για λόγους ασφαλείας. Υπολογίζεται ότι στο Βερολίνο υπάρχουν ακόμα περίπου 3.000 βόμβες από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, οι οποίες δεν έχουν εξουδετερωθεί.

Η βόμβα βρέθηκε χθες σε μια περιοχή που ανήκει στην γερμανική σιδηροδρομική εταιρεία, σε απόσταση περίπου 1,5 χιλιομέτρου βορείως του σιδηροδρομικού σταθμού.

Η επιχείρηση εξουδετέρωσης προκάλεσε προβλήματα για αρκετές ώρες στις σιδηροδρομικές, οδικές και ποτάμιες συγκοινωνίες λόγω των προληπτικών μέτρων τα οποία έλαβε η αστυνομία.

Τα μέτρα ασφαλείας ήρθησαν νωρίς το απόγευμα.

Για προληπτικούς λόγους, περισσότεροι από 800 άνθρωποι είχαν απομακρυνθεί από κατοικίες οι οποίες βρίσκονται στα περίχωρα της περιοχής όπου εντοπίστηκε η βόμβα.

Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός του Βερολίνου είχε παραμείνει ανοιχτός, αλλά η γερμανική σιδηροδρομική εταιρεία Deutsche Bahn είχε ανακοινώσει ότι θα υπήρχαν προβλήματα στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.

Περισσότερα από 60 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου, στο γερμανικό υπέδαφος εξακολουθούν να εντοπίζονται βόμβες οι οποίες δεν έχουν εκραγεί, απομεινάρια των εντατικών συμμαχικών εκστρατειών βομβαρδισμού της ναζιστικής Γερμανίας.

Οι αρχές υπολογίζουν τον αριθμό των βομβών στο υπέδαφος του Βερολίνου στις 3.000.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή