Αργεντινή: Δεκάδες θύματα από τις πλημμύρες

Μπουένος Άιρες και Λα Πλάτα επλήγησαν σκληρά από τη θεομηνία
Τετάρτη, 03 Απριλίου 2013 19:43
UPD:19:44
REUTERS/ENRIQUE MARCARIAN

Χιλιάδες αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τους χειμάρρους, ενώ εκατοντάδες οικογένειες απομακρύνθηκαν, υπό την εποπτεία των αρχών, από τις οικίες τους.

A- A A+

Δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην επαρχία του Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή λόγω των κατακλυσμιαίων βροχοπτώσεων και πλημμυρών.

Πρόκειται για μια από τις βαρύτερες καταιγίδες που έχουν καταγραφεί ποτέ στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, η οποία έχει πλήξει, πλην της πρωτεύουσας, και την πόλη Λα Πλάτα.

Στην δεύτερη, βροχή ύψους η ξαφνική νεροποντή βύθισε την μισή σχεδόν πόλη στα μανιασμένα ύδατα, ενώ οδήγησε πολλούς από τους κατοίκους να αναζητήσουν σωτηρία στις στέγες των σπιτιών τους.

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους, επιβειβαίωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας, Ντάνιελ Σκιόλι.

Ο κ. Σκιόλι σημείωσε μάλιστα ότι οι αρχές συνέχιζαν να ανακαλύπτουν σορούς θυμάτων της θεομηνίας καθώς τα ύδατα υποχωρούσαν.

REUTERS

Άλλοι έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη του Μπουένος Άιρες, όπου η βροχόπτωση διήρκεσε άνω των επτά ωρών, ενώ ο απολογισμός δεν είναι τελικός.

Πολλοί εξ αυτών παγιδεύτηκαν στα αυτοκίνητά τους και πνίγηκαν από τα ορμητικά νερά.

Ένας εργαζόμενος στο μετρό της πόλης έχασε επίσης τη ζωή του από ηλεκτροπληξία, ενώ προσπαθούσε να συμβάλει στην απάντληση υδάτων από έναν σταθμό.

Χιλιάδες αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τους χειμάρρους, ενώ εκατοντάδες οικογένειες απομακρύνθηκαν, υπό την εποπτεία των αρχών, από τις οικίες τους.

Οι αρχές της πόλης κάνουν λόγο για την μεγαλύτερη νεροποντή του μήνα Απριλίου εδώ και έναν αιώνα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή