Ακύρωση των συμβάσεων εξόρυξης χρυσού θα επιδιώξει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τετάρτη, 03 Απριλίου 2013 18:39
ICON/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Για «πείραμα υποταγής της κοινωνίας σε κερδοσκοπικά συμφέροντα που βλέπουν την κρίση ως ευκαιρία» έκανε λόγο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενη στις συμβάσεις εξόρυξης χρυσού στην Ελλάδα.

A- A A+

Την ακύρωση των συμβάσεων εξόρυξης χρυσού στην Ελλάδα εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, προανήγγειλαν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα.

«Η λεηλασία της φύσης, των φυσικών πόρων και των ανθρώπων δεν συνιστά ανάπτυξη», ανέφερε κατά την παρέμβασή της η Ηρώ Διώτη, συντονίστρια της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου του υπουργείου Περιβάλλοντος, προσθέτοντας ότι υπάρχουν εξορύξεις που δεν πρέπει να γίνονται «γιατί οι ζημιές είναι τεράστιες συγκριτικά με τα όποια κέρδη».

Η βουλευτής χαρακτήρισε μάλιστα «κραυγαλέα» την υπόθεση της Χαλκιδικής, όπου, όπως είπε, «με 11 εκατομμύρια ευρώ η εταιρεία αγόρασε πάνω από 300. 000 στρέμματα αρχέγονου δάσους στις Σκουριές και όλη την περιουσία των παλιών μεταλλείων, από τη μεταπώληση των οποίων κέρδισε πάνω από 2 δισ. ευρώ».

YOUTUBE/LEFTGRVIDEOS

Η τοποθέτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα σχετικά με τις συμβάσεις εξόρυξης χρυσού στην Ελλάδα.

Έκανε επίσης λόγο για «πείραμα υποταγής της κοινωνίας σε κερδοσκοπικά συμφέροντα που βλέπουν την κρίση ως ευκαιρία», τονίζοντας την ανάγκη να στηριχθεί ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής.

YOUTUBE/LEFTGRVIDEOS

Η τοποθέτηση της Κατερίνας Ιγγλέζη σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα σχετικά με τις συμβάσεις εξόρυξης χρυσού στην Ελλάδα.

Από την πλευρά της, η βουλευτής Χαλκιδικής Κ. Ιγγλέζη παρουσίασε τις αναπτυξιακές προοπτικές που διαθέτει η ευρύτερη περιοχή. Όπως είπε, μια βιώσιμη ανάπτυξη για την Χαλκιδική βασισμένη στον πρωτογενή τομέα και στις ήπιες μορφές τουρισμού, είναι και εφικτή και οικονομικά επωφελής. «Οι κύριες προϋποθέσεις είναι η πολιτική βούληση, ο σωστός σχεδιασμός και η συμμετοχή και συνεργασία των τοπικών κοινωνιών», πρόσθεσε.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή