Ισπανία: Ενώπιον του ανακριτή κλήθηκε η κόρη του Χουάν Κάρλος

Για την υπόθεση διαφθοράς στην οποία εμπλέκεται ο σύζυγός της
Τετάρτη, 03 Απριλίου 2013 18:18
UPD:18:25
REUTERS/DANIEL AGUILAR

Η δευτερότοκη κόρη του βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, πριγκίπισσα Ινφάντα Κριστίνα.

A- A A+

Ενώπιον του ανακριτή κλητεύτηκε να εμφανιστεί η δευτερότοκη κόρη του βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, Ινφάντα Κριστίνα, σχετικά με την υπόθεση διαφθοράς στην οποία εμπλέκεται ο σύζυγός της. Πρόκειται για μία άνευ προηγουμένου δικαστική εντολή εναντίον μέλους της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας.

Στην κλήτευσή του, ο δικαστής Χοσέ Κάστρο αναφέρει ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η πριγκίπισσα συνεργάστηκε με τον σύζυγό της, Ινιάκι Ουνδαγαρίν, που βρίσκεται υπό διερεύνηση για τη διασπάθιση 6 εκατ. ευρώ από δημόσια κονδύλια όταν ήταν επικεφαλής φιλανθρωπικού ιδρύματος. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες ενώ η σύζυγός του θα εμφανιστεί ενώπιον του ανακριτή των Βαλεαρίδων Νήσων στις 27 Απριλίου.

Στην κατοχή του δικαστηρίου βρίσκονται ηλεκτρονικά μηνύματα που φέρεται να είχε στείλει ο Ουνδαγαρίν στη σύζυγό του, ζητώντας της συμβουλές σχετικά με ζητήματα του ιδρύματος. Ο πρώην πρωταθλητής της χειροσφαίρισης κατηγορείται ότι χρησιμοποιούσε τις διασυνδέσεις του για να κερδίζει δημόσιους διαγωνισμούς για τη διεξαγωγή εκδηλώσεων στο νησί της Μαγιόρκα.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή