Επαναστατικός Αγώνας: Βαριές ποινές σε πέντε από τους οκτώ κατηγορούμενους

Απάλλάχτηκαν από τις κατηγορίες οι Σ. Νικητόπουλος, Κ. Κάτσενος και Μπεραχά
Τετάρτη, 03 Απριλίου 2013 17:38
UPD:17:43
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Μετά από πολύμηνη διαδικασία, το δικαστήριο καταδίκασε το Νίκο Μαζιώτη σε ποινή κάθειρξης 50 ετών και τους Παναγιώτα Ρούπα και Κώστα Γουρνά σε  κάθειρξη 50 ετών και έξι μηνών.

A- A A+

Βαριές ποινές κάθειρξης μέχρι και 50 έτη επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε πέντε από τους οκτώ κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και των φυγόδικων Νίκου Μαζιώτη και Παναγιώτας Ρούπα, για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα».

Ειδικότερα, μετά από πολύμηνη διαδικασία, το δικαστήριο καταδίκασε το Νίκο Μαζιώτη σε ποινή κάθειρξης 50 ετών και τους Παναγιώτα Ρούπα και Κώστα Γουρνά σε  κάθειρξη 50 ετών και έξι μηνών, κρίνοντάς τους ενόχους για συγκρότηση και συμμετοχή σε οργάνωση, απλή συνέργεια σε εκρήξεις, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένες φθορές κ.α.

Παράλληλα στους Χριστόφορο Κορτέση και Ευάγγελο Σταθόπουλο, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για συγκρότηση οργάνωσης, επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης, χωρίς αναστολή, επτά ετών στον πρώτο και 7,5 ετών στο δεύτερο.

Το δικαστήριο κήρυξε αθώους τους Σαράντο Νικητόπουλο και Κώστα Κάτσενο, λόγω αμφιβολιών. Από κάθε κατηγορία απαλλάχθηκε και η Μαρία Μπεραχά, σύζυγος του Κώστα Γουρνά.

Απόντες από την αίθουσα ήταν ο Νίκος Μαζιώτης και η σύντροφός του Παναγιώτα Ρούπα, καθώς παραμένουν άφαντοι εδώ και μήνες, αφού παραβίασαν τους περιοριστικούς όρους που τους επιβλήθηκαν, μετά τη λήξη του 18μηνου προσωρινής τους κράτησης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή