Επισκόπηση Τύπου

Τετάρτη, 03 Απριλίου 2013 10:10
A- A A+

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Τρελές «ιδέες» για το χαράτσι.

Η εφημερίδα γράφει ότι "τα πλέον απίστευτα σενάρια σκαρφίζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για να καλύψει την απώλεια εσόδων που θα έχει εάν μειώσει κατά 15%-20% το χαράτσι της ΔΕΗ, το οποίο, απ΄ό,τι φαίνεται, θα επιβληθεί και το 2013".

ΕΘΝΟΣ: Νόμος - Φωτιά για 2.000 επίορκους του Δημοσίου

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την πλήρη διακοπή της μισθοδοσίας για όσους δημοσίους υπαλλήλους διώκονται για κακουργηματικές πράξεις προωθεί η κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση. Η απαγγελία κατηγοριών από τον εισαγγελέα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Πύλη του Αδη» ανακαλύφθηκε στην Τουρκία!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "εδώ είναι η Κόλαση, εδώ και ο Παράδεισος. Αυτό δε λένε; Μεταφορικά σίγουρα μια τέτοια διαπίστωση ισχύει. Μήπως όμως ισχύει και κυριολεκτικά; Μήπως δηλαδή η Κόλαση και ο Παράδεισος υπάρχουν και στην επίγεια ζωή και αποτελούν το «σκαλοπάτι» προς μια άλλη διάσταση;".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Βόμβα από τρόικα στις συντάξεις του ΟΑΕΕ

Η εφημερίδα γράφει ότι "προτείνουν μείωση 40 ευρώ έως 50 ευρώ μηνιαίως, για να καλυφθεί η μαύρη τρύπα από μέτρα 600 εκατ. ευρώ που δεν εφαρμόστηκαν. Στο τραπέζι η εξοικονόμηση δαπανών από τις μαϊμού συντάξεις και νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Νάρκη στο Μνημόνιο 2

Σύμφωνα με την εφημερίδα "κόλαφος για την κυβέρνηση και τις εργοδοτικές οργανώσεις αναμένεται να αποτελέσει η δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία κρίνεται αντισυνταγματική η κατάργηση του δικαιώματος της προσφυγής στη Διαιτησία. Με την απόφαση δίνεται η δυνατότητα στα σωματεία να διεκδικούν ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και να προσφεύγουν μονομερώς στα αρμόδια διαιτητικά όργανα. Είναι το πρώτο μεγάλο ρήγμα στη μνημονιακή απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων".

ΕΣΤΙΑ: Ο εφιάλτης της Τσιπροδραχμής!

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παλαιότερα εδήλωνε ότι «το ευρώ δεν είναι φετίχ». Πρόσφατα, ευρισκόμενος στην Νέα Υόρκη εδήλωσε ότι «εθνικό μας νόμισμα είναι το ευρώ». Ομως σήμερα όλο και περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη".

Η ΑΥΓΗ: Τελειώνουν τα ψέματα

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αντιμέτωπη με την πραγματικότητα, τα προβλήματα και τα αδιέξοδα της μνημονιακής πολιτικής, καθώς και την οργή της κοινωνίας, βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση, αφού αύριο έρχεται για δεύτερη φορά στην Αθήνα η τρόικα για να παραλάβει τον «λογαριασμό»".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Δηλητήριο στη φλέβα

Σύμφωνα με την εφημερίδα "καφεκίτρινα νερά και αφροί σε ρέματα στα οποία εκβάλλουν σωλήνες του εργοστασίου εμπλουτισμού της «Ελληνικός Χρυσός». Σοβαρές καταγγελίες από κατοίκους και τους βουλευτές Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αναλύσεις πιστοποιημένου εργαστηρίου δείχνουν πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις σε αρσενικό και βαρέα μέταλλα. Ειδικά το -τοξικό και καρκινογόνο- αρσενικό μετρήθηκε έως και 49.000 φορές πάνω από τις επιτρεπόμενες τιμές για πόσιμο νερό".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: Υποκλοπές με στόχο τη δολοφονία Καραμανλή

Η εφημερίδα γράφει ότι "η ελληνική Δικαιοσύνη έχει πλέον στη διάθεσή της σοβαρά στοιχεία τα οποία συνδέουν ευθέως τις τηλεφωνικές υποκλοπές, την περίοδο 2004-2005, κρατικών αξιωματούχων και του Κώστα Καραμανλή με οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού, όπως είχε αποκαλύψει πρώτος από το 2011 ο εκδότης-διευθυντής της «Ελλάδας» Σπύρος Τρίψας".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αναζήτηση συμφωνίας σε βαρύ κλίμα

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε βαρύ κλίμα θα διεξαχθεί σήμερα η σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη στο Μέγαρο Μαξίμου, με σκοπό την αναζήτηση κοινής γραμμής των τριών κυβερνητικών εταίρων ενόψει επανέναρξης των διαπραγματεύσεων με την τρόικα".

Η ΝΙΚΗ: Αυθαίρετα οι τελικές ρυθμίσεις

Η εφημερίδα γράφει ότι "φρένο σε νέα γενιά των αυθαιρέτων αλλά και Οριστική λύση μέσω της νομιμοποίησης των αυθαιρεσιών των κτισμάτων τους υπό την προϋπόθεση ότι δεν παραβαίνουν τους όρους δόμησης που ισχύουν την περιοχή που έχουν ανεγερθεί «υπόσχεται» στους ιδιοκτήτες το σχέδιο νόμου που θα καταθέσει εντός των προσεχών ημερών το υπουργείο Περιβάλλοντος".

Ο ΛΟΓΟΣ: «Τα αγκάθια» στο τραπέζι

Σύμφωνα με την εφημερίδα "συζήτηση εφ΄όλης της ύλης που θα αφορά όχι μόνον τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αλλά και την πορεία της τρικομματικής κυβέρνησης, αναμένεται να εξελιχθεί η σημερινή συνάντηση των αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Πρόταση νόμου του ΚΚΕ για ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "μέτρα που στοχεύουν στην ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών από την υπερχρέωση στις τράπεζες, που δυσκολεύονται και συχνά αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους από δάνεια, περιέχει η πρόταση νόμου του ΚΚΕ, η οποία συζητήθηκε χτες στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή".

ΤΑ ΝΕΑ: Ακροβασίες και παζαρέματα

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "συμβιβασμός μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων για τη φορολόγηση των ακινήτων αναζητείται στη σημερινή σύσκεψη των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απορρίπτει την παράταση στο χαράτσι μέσω της ΔΕΗ, ακροβατώντας εκ νέου ανάμεσα στη στήριξη της κυβέρνησης και την καταψήφιση του επίμαχου μέτρου. Το Μαξίμου τονίζει ότι πρέπει να αποφευχθεί μια διελκυστίνδα με την τρόικα, ενώ διαμηνύει ότι στο σημερινό παζάρι δεν έχουν θέση συζητήσεις περί ανασχηματισμού".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Γιάννης Μπουτάρης: Πληρώνεις; Παρκάρεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Με ζημίες 6,6 δισ. ευρώ 161 εισηγμένες το 2012

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ζημιές ύψους 6,6 δισ. ευρώ κατέγραψαν 161 εισηγμένες εταιρίες στο Χρηματιστήριο Αθηνών το 2012, επίδοση που είναι η δεύτερη χειρότερη όλων των εποχών σε όρους κερδοφορίας, σύμφωνα με την επεξεργασία των ισολογισμών από την Beta Securities. Οι εξελίξεις στην Κύπρο είχαν ως αποτέλεσμα τα μεγέθη να μην είναι συγκρίσιμα με το 2011, αφού απουσιάζουν σημαντικές εταιρίες".

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Δύσκολες εξετάσεις για 8,8 δισ. ευρώ

Η εφημερίδα σημειώνει "Την τελική πρόταση προς την τρόικα διαμορφώνουν οι αρχηγοί. -Γ. Στουρνάρας: Καμία παράταση στις διαπραγματεύσεις και στην εκταμίευση. Το πακέτο θα κλείσει τώρα. -Στο τραπέζι των αρχηγών ο φόρος στα ακίνητα και οι αποχωρήσεις από το Δημόσιο. -Η νέα βελτιωμένη πρόταση του υπουργού Οικονομικών προβλέπει μείωση του φόρου στα ακίνητα 15%-20%. -Αύριο στην τρόικα η συμφωνία των τριών για τα επίμαχα θέματα".

ΚΕΡΔΟΣ: Τα έξι καυτά κεφάλαια της τροϊκανής ατζέντας

Η εφημερίδα γράφει ότι "μάχη με τον χρόνο δίνει η κυβέρνηση προκειμένου, να κλείσει τα ανοικτά μέτωπα και να συμφωνήσει με την τρόικα για την εκταμίευση της δόσης, αποφεύγοντας πάση θυσία ενδεχόμενη παράταση των διαπραγματεύσεων που θα σπρώξει ακόμη πιο πίσω τα... 6 δισ. ευρώ".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Εξι ανοικτά μέτωπα αλλαγών στο παρά πέντε της τρόικας

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με έξι ανοικτά μέτωπα και ενδοκυβερνητικές τριβές ξεκινά από αύριο ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων κυβέρνησης - τρόικας, με στόχο να είναι σύντομες και να καταλήξουν στην αποδέσμευση της δόσης του Μαρτίου, ύψους 2,8 δισ. ευρώ, και του β' του τριμήνου, ύψους 6 δισ. ευρώ. Κυβερνητικά στελέχη προεξοφλούν σκληρή στάση των ελεγκτών, ενώ το έργο των υπουργών θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο, εάν σήμερα το απόγευμα δεν υπάρξει συμφωνία στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών".

 Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή