Δίκη «17Ν» : Δεν εμφανίστηκαν μάρτυρες για τις ληστείες

Τρίτη, 29 Απριλίου 2003 10:44
A- A A+

Κανένας από τους μάρτυρες, που είχαν κλητευθεί να καταθέσουν σήμερα, για τις ληστείες του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, στην οδό Χρεμωνίδου στο Παγκράτι, στις 17 Δεκεμβρίου του 1998, της χρηματαποστολής του ΟΤΕ Πειραιά, στις 2 Μαΐου του 2001 και του ΟΤΕ Πατησίων, στις 2 Απριλίου του 2002, αλλά και για την κλοπή πολεμικού υλικού απο το στρατόπεδο του Συκουρίου, στις 24 Δεκεμβρίου του 1989, δεν εμφανίστηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ο εισαγγελέας της έδρας, Χρήστος Λάμπρου, ρώτησε τους κατηγορουμένους αν γνωρίζουν πού πήγαν τα χρήματα απο τη ληστεία της ΕΤΕ Παγκρατίου.

Ο Διονύσης Γεωργιάδης αρνήθηκε ότι συμμετείχε στη ληστεία, ενώ ο Χριστόδουλος Ξηρός απάντησε : «Οδηγούμαστε σε μια δίκη εντυπώσεων και όχι στοιχείων. Είναι ένα κακοστημένο θέατρο. Δεν είναι δίκη. Από τότε που τελείωσα το δημοτικό δουλεύω σαν είλωτας και τώρα με κατηγορούν οτι έκλεψα ένα δισ.».

Ο εισαγγελέας της έδρας είπε, ότι, δε θα υποβάλει το ίδιο ερώτημα στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, επειδή ο κατηγορούμενος αρνείται το διάλογο.

«Η δημοκρατία δεν έχει ούτε 45άρια, ούτε ρουκέτες. Διάλογο έχει», τόνισε ο κ. Λάμπρου.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας επικαλούμενος την απαγόρευση της τηλεοπτικής καλυψης της δίκης, υποστήριξε : «Το δικαστήριο απαγόρευσε να βγει η φωνή μας έξω. Μη μας μιλάτε ορισμένοι για δημοκρατία. Αυτή είναι δημοκρατία κύριε εισαγγελέα;»

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή