Ιράκ : 13 νεκροί κατά τη διάρκεια διαδήλωσης, σύμφωνα με κατοίκους

Τρίτη, 29 Απριλίου 2003 11:42
A- A A+

Αμερικανοί στρατιώτες, πυροβόλησαν και σκότωσαν τουλάχιστον 13 διαδηλωτές, στη διάρκεια της νύχτας στην πόλη Φαλούζα, 50 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης, ανακοίνωσαν κάτοικοι της περιοχής.

Ο ανταποκριτής του ειδησεγραφικού πρακτορείου Reuters, Εντμοντ Μπλερ, παρακολούθησε τη νεκρώσιμη ακολουθία που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κοιμητήριο της πόλης. Το συκεντρωμένο πλήθος φώναζε : «Την ψυχή μας και το αίμα μας θα θυσιάσουμε για σας μάρτυρες».

Ο αριθμός των θυμάτων παραμένει αδιευκρίνιστος και κυμαίνεται απο 13 έως 17 ανάλογα με τις πηγές.

Ενας σουνίτης κληρικός, απο την Φαλούζα δήλωσε, ότι, μια ομάδα άοπλων διαδηλωτών συγκεντρώθηκε χθες βράδυ έξω από το σχολείο της πόλης, το οποίο έχουν καταλάβει Αμερικανοί στρατιώτες για να τους ζητήσουν να αποχωρήσουν, αλλά οι στρατιώτες απάντησαν ανοίγοντας πυρ.

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε ο Αμερικανός υποστράτηγος, Γκλεν Ουέμπστερ, 3.000 με 4.000 πεζικάριοι και μέλη της στρατονομίας θα σταλούν εντός των επομένων 10 ημερών στην πόλη της Βαγδάτης, για να ενισχύσουν την ασφάλεια της, μετά την πτώση του Σαντάμ Χουσεΐν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήδη έχουν εγκαταστήσει 12.000 στρατιώτες στη Βαγδάτη και 150.000 σε διάφορα σημεία του Ιράκ.

Τέλος, οι μηχανικοί των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων προχώρησαν στην επαναλειτουργία των πετρελαϊκων εγκαταστάσεων του Ιράκ στο Κιρκούκ και ξεκίνησαν και οι διαδικασίες για την επαναλειτουργία των διϋλιστηρίων της Βασόρας, ανακοίνωσε Αμερικανός στρατιωτικός εκπρόσωπος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή