Aνεπίσημα πρακτικά δίκης 17Ν (29/04/2003) Μέρος 4/4

Τρίτη, 29 Απριλίου 2003 18:33
A- A A+

Η 17Ν είναι η μόνη πολιτική δύναμη που πρόβλεψε τη σημερινή ζοφερή κατάσταση. Σε προκήρυξη γραμμένη τον Απρίλη του 86, δηλαδή 4,5 χρόνια πριν, για το μεγαλοαπατεώνα της λματ Αγγελόπουλο, γράφαμε επί λέξει:

«Γνωρίζουν – οι Πασόκοι της τότε κυβέρνησης – καλά ότι οι μυστικοί δεσμευτικοί όροι που ανέλαβε η κυβέρνηση απέναντι στις Δυτικές Τράπεζες και την ΕΟΚ για να πάρει το δάνειο σχετικά με τα ελλείμματα και τον πληθωρισμό κλπ είναι αδύνατο να τηρηθούν. Με συνέπεια στα επόμενα 1-2 χρόνια να επακολουθήσουν νέοι πολύ πιο σκληροί όροι, για να συνεχιστεί η δανειοδότηση μπροστά στους οποίους το σημερινό χτύπημα του βιοτικού επιπέδου και η σημερινή ανεργία θα είναι αστεία πράγματα.

Και γνωρίζουν ότι η μόνη λύση θα είναι και πάλι ο δανεισμός και συνεπώς η οριστική χρεοκοπία της χώρας και πλήρης υποταγή στις δυτικές Τράπεζες ανεξάρτητα από την μορφή που θα πάρει αυτή προς τα έξω.

Αυτές θα έχουν τότε όλη την τράπουλα στο χέρι και θα αποφασίζουν για τις τύχες τις οικονομία και συνάμα έμμεσα και για τις πολιτικές της τύχες. Οδηγούμαστε λοιπόν όχι μόνο στη χρεοκοπία, στο μαρασμό, την πλήρη εξάρτηση από τις δυτικές Τράπεζες αλλά και σε μια σκληρή δεξιά ημιφαστική λύση με πτώση πάνω του 50% συνολικά του βιοτικού επιπέδου σε περίπου 1-3 χρόνια και με μαζική ανεργία.

Αυτή είναι η μοναδική λύση που υπάρχει αν δεν ακολουθήσουμε την επαναστατική λύση που προτείνουμε. Είναι η λύση που προετοιμάζουν συστηματικά για τον ελληνικό λαό η λματ, ο ιμπεριαλισμός και οι συνένοχοί του πολιτικοί›.

Όσον αφορά την οικονομική πλευρά σήμερα πια 10 χρόνια μετά την ένταξη της χώρας μας στην ΕΟΚ, αποδείχθηκε ότι αυτή έφερε τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Όχι μόνο δεν επιτεύχθηκε και η περιβόητη σύγκλιση και προοδευτική εξάλειψη των διαρθρωτικών διαφορών της χώρας μας, αλλά αντίθετα η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας επιδεινώθηκε, ενώ η διαφορά μεγάλωσε σε βάρος μας.

Ο ελεύθερος ανταγωνισμός της αδύνατης και απροστάτευτης ελληνικής οικονομίας με τα προστατευόμενα με διάφορους τρόπους μεγαθήρια της Δύσης είχε καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα με αποτέλεσμα το άνοιγμα του εμπορικού ελλείμματος. Τη ραγδαία κατάκτηση των εσωτερικών αγορών μας από τα κοινοτικά προϊόντα όπου είχαμε πενταπλασιασμό της κοινοτικής διείσδυσης στους κύριους κλάδους της μεταποίησης μεταξύ 80 και 87.

Τη σχετική πτώση κατά 10% των εξαγωγών σε σχέση με το σύνολο του παγκόσμιου μεταποιητικών εξαγωγών. Την επιδείνωση τους εξωτερικού ισοζυγίου με αποτέλεσμα το συνεχή δανεισμό από τις δυτικές τράπεζες και τη μετατροπή της χώρας σε χώρα που δανείζεται συνεχώς για να ξεπληρώνει τα τοκοχρεωλύσια, ενώ οι περιβόητες μεταβιβάσεις πόρων από την ΕΟΚ δεν αποτελούν παρά το χρυσωμένο χάπι αφού δεν ανέρχονται ούτε στο 30% του εμπορικού ελλείμματος με τις χώρες της ΕΟΚ.

Βέβαια για όλα αυτά δεν ευθύνεται μόνο η ΕΟΚ αλλά και η ντόπια λούμπεν μεγάλη καπιταλιστική τάξη. Αν όμως λάβουμε υπόψη μας τον κομπραδόρικο κι εξαρτημένο από το μεγάλο δυτικό κεφάλαιο χαρακτήρα της και το γεγονός ότι δεν αποφασίζει τίποτε που να έρχεται σε σύγκρουση με τις επιταγές του διευθυντήριου της ΕΟΚ συμπεραίνουμε ότι αυτό είναι εξίσου υπεύθυνο με τη λματα για τη σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Η λύση π.χ. του προβλήματος της ανταγωνιστικότητας, όχι με επενδύσεις κι εκσυγχρονισμό του κεφαλαιουχικού εξοπλισμού για να πέσει το κόστος της μονάδας παραγόμενου προϊόντος αλλά με συνεχή υποτίμηση της δραχμής είναι λύση εκ του πονηρού από την πλευρά της ΕΟΚ.

Ενώ υποτίθεται ότι αντιστρατεύεται θεωρητικά ορισμένα τμήματα του παραγωγικού της κεφαλαίου – αν και τα προϊόντα είναι κυρίως διαφορετικά – μεσοπρόθεσμα όμως επιδεινώνει την εξάρτηση από τη Δύση, αφού ευνοεί το χρηματισμό και ορισμένα άλλα τμήματα του κεφαλαίου της.

Οδηγεί στον σημερινό αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας, στο σημερινό ξεπούλημά της σε εξευτελιστικές τιμές αφού η δραχμή έχασε 85% της αξίας της στη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Αυτό γίνεται σήμερα σε βιομηχανίες, τράπεζες, ξενοδοχεία, πολυκαταστήματα, τη γη, τα κτίρια, τα πάντα.

Κι από την άλλη περιθωριοποιείται η ελληνική οικονομία, η χώρα μετατρέπεται σε καθαρά αγροτο-τουριστική, αφού το μόνο πραγματικό και διαρκές πλεονέκτημα που αποφέρει η υποτίμηση είναι κυρίως στον τουρισμό και σε δύο-τρεις άλλους κλάδους.

Τέλος το διευθυντήριο της ΕΟΚ επιβάλλει σήμερα σκληρούς όρους και πολιτική σκληρής λιτότητας στον ελληνικό λαό μέσω της κυβέρνησης των Γραικύλων της Ν.Δ για να δοθεί το γνωστό δάνειο των δύο δισεκατομμυρίων ECU. Αναγορεύεται έτσι σε επιτηρητή του ελληνικού λαού και της χώρας κατά τρόπο εξευτελιστικό.

Την ίδια όμως στιγμή η ηγεμονεύουσα και κυρίαρχη δύναμη μέσα στην ΕΟΚ, το τέταρτο γερμανικό Ράιχ αρνείται με μια ναζιστική απόφαση να καταβάλει στη χώρα μας τις δίκαιες πολεμικές επανορθώσεις των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων και τα κατοχικά «δάνεια› των Ναζί των 13 δις δολαρίων.

Ο αφελληνισμός λοιπόν και το ξεπούλημα της ελληνικής οικονομίας, η περιθωριοποίησή της, η αποβιομηχάνιση, η σημαντική πτώση του βιοτικού επιπέδου, η μετατροπή του Έλληνα σε γκαρσόνι και υπηρέτη των δυτικών επικυρίαρχων επιτυγχάνεται ανάμεσα στα άλλα όχι από τις ελεύθερες δυνάμεις της αγοράς αλλά από τις αυθαίρετες και άδικες οικονομικές και πολιτικές σχέσεις υποτέλειας που επιβάλλει η ισχυρή Δύση στη χώρα μας.

Αποφασίσαμε λοιπόν να χτυπήσουμε τα γραφεία της ΕΟΚ στην Αθήνα με δύο ρουκέτες των 3,5 ιντσών. Οι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από διαμέρισμα που βρισκόταν απέναντι από τα γραφεία στην οδό Β. Σοφίας. Η επιχείρηση έγινε όπως ακριβώς την είχαμε προβλέψει και δεν θα διακινδύνευε κανείς περαστικός αν η αστυνομία είχε κάνει στοιχειωδώς τη δουλειά της. 12 λεπτά πριν πυροδοτηθούν, τηλεφωνήσαμε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και είπαμε ότι σε 10 λεπτά θα γίνουν δύο εκρήξεις στα γραφεία της ΕΟΚ.

Ζητήσαμε να ειδοποιήσουν την αστυνομία και να αποκλείσει το δρόμο μπροστά στα γραφεία και να εμποδίσει την κυκλοφορία τόσο των αυτοκινήτων όσο και των πεζών για να αποκλειστεί ο οποιοσδήποτε τυχαίος τραυματισμός από θραύσματα.

Η αστυνομία όμως δεν έκανε απολύτως τίποτε είτε από ανικανότητα, είτε εσκεμμένα. Ιδιαίτερα οι φασίστες ψευτοπαλικαράδες της ομάδας Ζ που ξέρουν μόνο να ξυλοκοπούν έφηβους με παπάκια περιμένανε όπως πάντα καταχωνιασμένοι να γίνουν οι εκρήξεις και να εμφανιστούν. Αντίθετα ο δημοσιογράφος πρόλαβε να πάει στον τόπο και προσπάθησε να αποκλείσει μόνος του την κυκλοφορία, ενώ βέβαια η αστυνομία δεν πρόλαβε!!

Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Αθήνα 17/12/90

Υ.Γ. Διαβάσαμε στον τύπο ότι Σαουδαραβική εταιρεία ετοιμάζεται να αγοράσει το 50% των μετοχών των δύο κρατικών διυλιστηρίων. Προειδοποιούμε τους Σαουδάραβες πρίγκιπες, φεουδάρχες μεσαιωνικού τύπου να μην τολμήσουν να πατήσουν το πόδι τους στη χώρα, όπως και οποιονδήποτε άλλο προσπαθήσει να αγοράσει τα διυλιστήρια. Ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να αφήσει να ξεπουληθούν τα κρατικά διυλιστήρια κόβοντας τα πόδια σε οποιαδήποτε κυβέρνηση θέλει να ασκήσει μια εθνική πολιτική στο στρατηγικό χώρο της ενέργειας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Συνεχίζουμε με τη ληστεία Τράπεζας Εργασίας - Πατησίων. Οι κ.κ. Νιάβης, Καλλιακμάνης, Παρασκευαϊδης, Ασπραδάκης και Γκρίτζας είναι απόντες. Δικαίως δεν ήρθαν, διότι δεν το περίμεναν. Τι έγγραφα έχουμε; Κατάσχεση έρευνας.

Στο σημείο αυτό αναγιγνώσκεται:

1. Κατάσχεση έρευνας.

2. Αυτοψία Τράπεζας Εργασίας Πατησίων

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τώρα έχουμε τη ληστεία Εργασίας – Περιστέρι. Οι κ.κ. Μαντάς, Βεζιριαννάκης, Ντεβές, Γιαννόπουλος, Λιάκουρας, Χρηστίδης. ¶παντες απόντες. Τι έγγραφα έχουμε; Φωτογραφίες.

Έκρηξη των οικιών Κατσάμπα – Κατσιμίχα – Βαρδουλάκη. Δεν ήρθαν μάρτυρες; Τι πράγματα είναι αυτά; Πρώτη φορά γίνεται σε Δικαστήριο με τέτοια σοβαρή υπόθεση να μην θέλουν να έρθουν οι μάρτυρες!

Ι. ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ: Έχω την εντύπωση ότι η απουσία περίπου του συνόλου των μαρτύρων και διαρκούσης της διαδικασίας, ίσως θα επέβαλλε την αναβολή της περαιτέρω εκδίκησης της υπόθεσης. Για αντιμετωπίστε το και υπό αυτό το πρίσμα. Ο κ. Εισαγγελεύ χαμογελάει, αλλά δεν ξέρω.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Επειδή κι εσείς το λέτε λίγο χαμογελαστά, είναι στην ευφορία και στην ευφροσύνη αυτών των ημερών.

Ι. ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ: Για το συμφέρον της υποθέσεως θα επέβαλλε ίσως την παρουσία των μαρτύρων.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βέβαια θα έρθουν οι μάρτυρες. ¶μα δεν έρθουν, θα διαταχθεί η βιαία προσαγωγή, πρόστιμα, ποινικές λειπομαρτυρίες όχι αστυνομικές.

Ι. ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ: Δεν απαγορεύεται να έχετε και μια διακοπή της Δίκης για ένα διάστημα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γι’ αυτό είπα ότι η καλύτερη ευκαιρία είναι αυτή να προχωρήσουμε με τα έγγραφα, διότι διαφορετικά ξέρετε τι θα κάνουμε; Θα πούμε να έρχονται όλοι εδώ πέρα. Θα γίνει χάος!

Ι. ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ: Εφόσον είναι πολύπρόσωπη η δίκη τι να κάνουμε;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Η δίκη είναι πολυπρόσωπη βέβαια. Γι’ αυτό χρειάζεται σαν κοινωνικό υποσύστημα να πάρουμε τη θεωρία των κοινωνικών συστημάτων, χρειάζεται μια πηδαλιούχηση ειδική αυτή η δίκη. Ευχαριστώ για τη βοήθεια πάντως.

Στο σημείο αυτό αναγιγνώσκεται:

1. Έκθεση αυτοψίας

2. Έκθεση κατασχέσεως

3. Έκθεση Αυτοψίας Ερεύνης και Κατασχέσεως που αφορά έκρηξη στο Χαλάνδρι

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Την προκήρυξη.

κ.ΖΑΪΡΗΣ: (Διαβάζει):

Επαναστατική Οργάνωση 17Ν. Αθήνα 22/2/89.

«Σε μια περίοδο όπου οι πάσης φύσεως λωποδύτες, τραπεζικοί, πολιτικοί, εφοπλιστές, μεσάζοντες, επιχειρηματίες, κλινικάρχες, εκδότες, μεγαλοδημοσιογράφοι διοικητές Οργανισμών, ανώτατοι αστυνομικοί και στρατιωτικοί έχουν επιπέσει σαν αρπαχτικά για να κατασπαράξουν ό,τι προλάβουν απ’ τις δεκάδες δισεκατομμύρια του Κοσκωτά. Όπου όχι μόνο δεν έχει επιστραφεί ούτε γραμμή από τα κλοπιμαία, αλλ’ αντίθετα όλος αυτός ο εσμός επιδίδεται ανενόχλητος στην σκύλευση του Κοσκωτά, στην λεηλασία των κλοπιμαίων, φουσκώνοντας συνέχεια τα «χρέη› του, που πληρώνουν τα κορόιδα οι φορολογούμενοι. Όπου οι πολιτικές παρατάξεις αλληλοκατηγορούνται για να αποκρύψουν ότι είναι όλες υπεύθυνες και ένοχες ι’ αυτή την κατάσταση και το συνεχιζόμενο προκλητικό εμπαιγμό του ελληνικού λαού.

Σε μια περίοδο λοιπόν, όπου τα δισεκατομμύρια αλλάζουν τσέπες σαν νάναι στραγάλια και πολυτελείς βίλες προσφέρονται δωρεάν, σαν νάναι πασατέμπος, υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος εργαζομένων που κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο, για μερικά ψωροχιλιάρικα, είτε μετά από έξωση, είτε επειδή δεν μπορεί να βρει στέγη με λογικό και προσιτό νοίκι. Υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος, αυτός των ενοικιαστών, που σήμερα δεν μπορεί να απολαύσει το στοιχειώδες ανθρώπινο δικαίωμα, το δικαίωμα στην κατοικία, παρά μόνο αν γίνει αντικείμενο στυγνής εκμετάλλευσης, πληρώνοντας αστρονομικά ποσά στους ιδιοκτήτες.

Το πρόβλημα είναι πασίγνωστο και δεν χρειάζεται να μακρυγορούμε. Χιλιάδες ενοικιαστές πέφτουν καθημερινά θύματα της κερδοσκοπίας των ιδιοκτητών. Οι τελευταίοι εκμεταλλευόμενοι την θέση ισχύος στην οποία βρίσκονται, λόγω της μικρής προσφοράς, υποχρεώνουν τους ενοικιαστές να πληρώνουν υπέρογκα ποσά νοίκι, απειλώντας τους με έξωση, λόγω δήθεν ιδιοκατοίκησης. Τους υποχρεώνουν να δέχονται εξωφρενικούς όρους, να προπληρώνουν αρκετούς μήνες, να πληρώνουν ακόμα και με συνάλλαγμα. Τους ενοικιάζουν σπίτια που βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και δεν διαφέρουν από αχούρια, αρνούμενοι οποιεσδήποτε επιδιορθώσεις και υποχρεώνοντάς τους να τις πληρώσουν αυτοί.

Αρνούνται να νοικιάσουν σπίτια, σε οικογένειες με παιδιά, ή σε νέους φοιτητές. Με αποτέλεσμα, χιλιάδες εργαζόμενες οικογένειες, νέοι, φοιτητές, άνεργοι, συνταξιούχοι, ξένοι εργάτες, να υφίστανται άγρια εκμετάλλευση και να πληρώνουν σχεδόν το μισό εισόδημά τους για να εξασφαλίσουν μια θέση στα ελεεινά μπουντρούμια της τσιμεντούπολης υπόγεια και μη.

Και το πρόβλημα σήμερα παίρνει διαστάσεις μείζονος κοινωνικού σκανδάλου, αν αναλογιστούμε ότι ενώ το επίπεδο των ενοικίων ανέβηκε τα τελευταία 5 χρόνια κατά 25%, το πραγματικό εισόδημα των εργαζομένων έπεσε από το ’85 κατά τουλάχιστον 35%.

Βέβαια μια καπιταλιστική οικονομία δεν είναι σε θέση να λύσει το ζήτημα της κατοικίας για τα πλατιά λαϊκά στρώματα των εργαζομένων. Παρότι το νοίκι σαν δαπάνη για μια από τις βασικές ανάγκες των εργαζομένων, αποτελεί τμήμα της αξίας της εργατικής δύναμης και η άρχουσα καπιταλιστική τάξη έχει συμφέρον να το ρίξει σε χαμηλά επίπεδα, για να παρασύρει την ίδια την αξία της εργατικής δύναμης και έτσι να ιδιοποιείται μεγαλύτερα ποσοστά της υπεραξίας, εν τούτοις η κατοικία σαν κλάδος αυτής της καπιταλιστικής οικονομίας, διέπεται από τους νόμους της, της μεγιστοποίησης του κέρδους και της ανισομερούς ανάπτυξής της, με αποτέλεσμα ένα ολόκληρο κύκλωμα οικοπεδοφάγων, εργολάβων, κατασκευαστών, να λυμαίνεται τον κλάδο, αποκομίζοντας αστρονομικά κέρδη.

¶λλωστε ήδη η πραγματικότητα των πλούσιων καπιταλιστικών χωρών της Δύσης, με δεκάδες χιλιάδες άστεγους και το γκέτο των ξένων εργατών που επιβιώνουν σε άθλιες τρώγλες, δίπλα στις υπερπολυτελείς βίλες, επιβεβαιώνουν τα παραπάνω.

Η Ελλάδα λοιπόν δεν θα μπορούσε να ξεφύγει απ’ αυτή την εξέλιξη. Δεν είναι κατά συνέπεια τυχαίο, ότι ενώ το καθεστώς στηρίζεται, ότι τα νοίκια ανεβαίνουν γιατί δεν υπάρχουν σπίτια, ο πρώην υπουργός ΠΕΧΩΔΕ βεβαιώνει ότι μόνο στην Αθήνα υπάρχουν διακόσιες χιλιάδες σπίτια κλειστά, (από τα οποία τα μισά περίπου ανήκουν στο κράτος και στην εκκλησία), ομολογώντας έτσι ότι η στενότητα της προσφοράς είναι τεχνητή,, ότι η αιτία του προβλήματος δεν είναι τεχνική και ότι το πρόβλημα της στέγης για τους εργαζόμενους θα λύνονταν ακόμη και σήμερα με άλλου είδους κοινωνικές σχέσεις που έρχονται όμως σε αντίθεση με τον καπιταλισμό.

Είναι συνεπώς λογικό να ετοιμάζεται σήμερα το κράτος να καταργήσει και αυτή ακόμα την διάτρητη από παντού δήθεν προστασία – των ενοικιαστών με την ψευτοαπαγόρευση των εξώσεων και το δήθεν μέγιστο νοίκι κατά περιοχή – προχωρώντας στην πλήρη απελευθέρωση των ενοικίων. Αποτέλεσμα που θάχε ήδη πραγματοποιηθεί αν δεν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Και το ζήτημα γίνεται ακόμη πιο τραγικό όταν διαπιστώνουμε ότι κανένας πολιτικός χώρος δεν ενδιαφέρεται για το πρόβλημα της στέγης, ούτε καν ο χώρος της αριστεράς. Για τον απλούστατο λόγο ότι το κύριο τμήμα των ψηφοφόρων της δεν είναι οι προλετάριοι ή οι άνεργοι ή η προλεταριοποιημένη νεολαία, αλλά βολεμένοι μικροαστοί που τις περισσότερες φορές είναι ιδιοκτήτες σπιτιών. Δεν παραβλέπουμε βέβαια το γεγονός ότι υπάρχει μια μειοψηφία ιδιοκτητών – όχι μόνο αριστερών – που όχι μόνο ζητάει λογικό και προσιτό νοίκι, αλλά μερικές φορές τελείως συμβολικό. Αυτοί όμως είναι πολύ μικρή μειοψηφία, είναι η εξαίρεση στον κανόνα.

Σ’ αυτό το σημείο και επειδή ορισμένοι υπάλληλοι των γνωστών «χαμαιτυπείων της σκέψης› δεν χάνουν ευκαιρία να μας ειρωνεύονται και να αναρωτιούνται κουτοπόνηρα γιατί άραγε χτυπάμε την αριστερά, όταν τη θεωρούμε και αυτή υπεύθυνη για το σκάνδαλο Κοσκωτά, είμαστε υποχρεωμένοι να ανοίξουμε μια μικρή παρένθεση. Έχουμε βαρεθεί να γράφουμε ότι τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετούν τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης, της λούμπεν μεγαλοαστικής τάξης. Δουλειά τους είναι κατά συνέπεια να οργανώνουν την εκμετάλλευση και ληστεία των εργαζομένων με τον πιο πρόσφορο και αποτελεσματικό τρόπο για την λματ. Δουλειά τους είναι να φτιάχνουν τους απατεώνες των προβληματικών και τους Κοσκωτάδες. Για μας σαν λαϊκή επαναστατική δύναμη, αυτά τα κόμματα είναι εχθροί μας και τα πολεμάμε εδώ και χρόνια με όλα τα μέσα ακόμα και με τα όπλα. Δεν είναι δουλειά μας να τους ζητήσουμε ευθύνες, αλλά να τους πολεμήσουμε. Η αριστερά όμως και κυρίως το ΚΚΕ υποτίθεται ότι εκπροσωπεί τα συμφέροντα των εργαζομένων ή έστω ενός τμήματός τους.

Κατά συνέπεια εάν σήμερα οι εργαζόμενοι είναι θύματα ληστείας 35 δις από τον Κοσκωτά, απ’ αυτή θα ζητήσουν ευθύνες, αυτούς θα ελέγξουν για να δουν αν αγωνίστηκαν για να υπερασπίσουν τα συμφέροντά τους, δηλαδή για να εμποδίζουν αυτή τη ληστεία. Και τι θα διαπιστώσουν τότε; Ότι ενώ βοούσε όλη η χώρα για τον Κοσκωτά, αυτοί όχι μόνο δεν αγωνίστηκαν εναντίον του για να προστατέψουν τα χρήματα των εργαζομένων αλλά αντίθετα έκαναν οικονομικές συναλλαγές μαζί του, το μεν ΚΚ καταθέτοντας ποσά στην τράπεζά του, η δε ΕΑΡ παίρνοντας δάνεια δηλαδή δίνοντάς του πολιτική κάλυψη. Ξεπούλησαν λοιπόν τα συμφέροντα των εργαζομένων που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν με αντίτιμο μικρά οικονομικά οφέλη για τις κομματικές γραφειοκρατίες, για να μη ριψοκινδυνεύσουν τα ανώτατα ηγετικά κλιμάκια τα διάφορα μικροπρονόμιά τους, τους διαδρόμους, τις δεξιώσεις, τις διαβουλεύσεις, τις συναλλαγές με την εξουσία.

Αυτές λοιπόν οι ηγεσίες που δεν τόλμησαν να συγκρουστούν με ένα αποδεδειγμένο απατεώνα σαν τον Κοσκωτά, θα συγκροστούν αύριο με σοβαρούς καπιταλιστές και θα κάνουν κάθαρση; Ή μήπως θα τα κάνουν και πάλι?.πλακάκια μαζί τους, όπως τάκαναν με τον Κοσκωτά. Η αριστερά λοιπόν είναι συνυπεύθυνη, με τους Κοσκωτάδες και τις άλλες πολιτικές παρατάξεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ για την ληστεία 35 δις απ’ τον ελληνικό λαό.

Γνωρίζουμε βέβαια ότι οι διάφοροι ψευδολόγοι θα αρχίσουν και πάλι να γράφουν ότι ψηφίζουμε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και δε συμμαζεύεται, ενώ ξέρουν πολύ καλά τι θα «ψηφίσουμε›. Ας μην ανησυχούν όμως. Σύντομα θα καλέσουμε τον ελληνικό λαό να πάρει συγκεκριμένη θέση στις ερχόμενες εκλογές.

Κλείνουμε την παρένθεση και γυρίζουμε στο θέμα μας. Απ’ όσα είπαμε πιο πάνω προκύπτει ότι το καθεστώς δεν μπορεί να δώσει έστω και προσωρινή λύση στο κοινωνικό σκάνδαλο της έλλειψης στέγης, κι ότι το ζήτημα θα οξύνεται όλο και περισσότερο, θα γίνεται όλο και πιο καυτό. Ότι οι άστεγοι ενοικιαστές δεν έχουν να περιμένουν βοήθεια από κανένα, κι ότι θα πρέπει να στηριχτούν στις δικές τους δυνάμεις. Ότι θα πρέπει να οργανωθούν μόνοι τους, έξω απ’ τις γνωστές παρατάξεις και συλλόγους, για να δημιουργήσουν μαζικά αυτόνομα κινήματα κατάληψης των κλειστών κατοικιών, όπως ορισμένα τέτοια κινήματα που αναπτύχθηκαν τόσο στην Αθήνα όσο και αλλού. Καλούμε λοιπόν τους άστεγους ενοικιαστές να δημιουργήσουν τέτοια αυτόνομα μαζικά κινήματα κατάληψης. Τους καλούμε να καταγγέλλουν ανοιχτά και με στοιχεία οποιαδήποτε περίπτωση κερδοσκοπίας ιδιοκτήτη γνωρίζουν. Τους καλούμε τέλος να φτάσουν μέχρι και τη χρήση βίας – όπως έκανα ορισμένοι βιοπαλαιστές που επιχείρησαν να κάψουν με μολότοφ τα σπίτια αυτών που τους έκαναν έξωση για ορισμένα χιλιάρικα.

Αποφασίσαμε λοιπόν να χτυπήσουμε με βόμβες τρία σπίτια. Το πρώτο, μια σχετικά μικρή μονοκατοικία, σκέτο ερείπιο στο Χαλάνδρι που νοικιάζεται με το ασήμαντο ποσό των 200.000 δραχμών μηνιαίως.

Το δεύτερο, μια διώροφη μονοκατοικία στα Βριλήσια, σε καλύτερη κατάσταση και πιο μεγάλη, που ενοικιάζεται όμως με το εξωφρενικό ποσό των 450.000 δραχμών μηνιαίως.

Το τρίτο, ένα πολυτελές κλειστό διαμέρισμα στο Κολωνάκι, που ανήκει στην οικογένεια του καπιταλιστή της λματ Κατσάμπα. Στο Κολωνάκι υπάρχουν σήμερα εκατοντάδες τέτοια διαμερίσματα υπερπολυτελή, με δεκάδες δωμάτια, που ανήκουν σε καπιταλιστές της λματ. Αυτά χτίστηκαν με τα «δανεικά και αγύριστα› που έδωσε το κράτος, δηλαδή ο λαός, παραμένουν κλειστά όλο το χρόνο και οι ιδιοκτήτες τους τα χρησιμοποιούν περίπου μια φορά το μήνα για το μεσημεριανό ύπνο τους.

Για τη Λαϊκή Εξουσία με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας.

Για το Σοσιαλισμό με καθεστώς αυτοδιαχείρισης απ’ τους εργαζόμενους των οικονομικών μονάδων.

Μέχρι την τελική νίκη.

Αθήνα 22-2-89

Επαναστατική Οργάνωση 17ΝΟΕΜΒΡΗ

Υ.Γ. 1) μέσα στη σωρεία των σκανδάλων που αποκαλύπτονται καθημερινά σε σχέση με τον Κοσκωτά, υπάρχει και ένα που διαρκεί εδώ και μήνες, που δεν έχει άμεση σχέση με την ελληνική κυβέρνηση αλλά με την αμερικάνικη και για το οποίο κανείς δε λέει λέξη. Είναι το σκάνδαλο της άρνησης απ’ την αμερικάνικη κυβέρνηση να εκδώσει τον απατεώνα Κοσκωτά εδώ και μήνες και το παραμύθι ότι φταίει δήθεν η Αθήνα που δεν τον ζητάει νομότυπα. Αν στη θέση του Κοσκωτά βρίσκονταν κάποιος Βάσκος ή Παλαιστίνιος «τρομοκράτης› θάχε εκδοθεί στο άψε-σβήσε σε 24 ώρες, σαν εγκληματίας του Κοινού Ποινικού Δικαίου, ακόμη και αν δεν υπήρχε ένα επίσημο έγγραφο, όπως τόκανε η Γαλλία για εκατοντάδες Βάσκους που έδωσε στην Ισπανία.

Αν όμως για το βάρβαρο κι απολίτικο ελληνικό λαό ο Κοσκωτάς είναι μεγαλοαπατεώνας πούκλεψε 35 δις από τη χώρα του, για τις?.πολιτισμένες και δημοκρατικές ΗΠΑ δεν είναι εγκληματίας, αλλά πολιτικός κρατούμενος που διώκεται για τις ιδέες του. Και συνεπώς του προσφέρεται επί μήνες προστασία στη φυλακή με τους VIP, ουσιαστικό άσυλο, και δεν εκδίδεται στη χώρα που κατάκλεψε. Ας προσθέσουμε τέλος ότι οι ΗΠΑ κατέρριψαν συνάμα και το μύθο της ανεξαρτησίας της αμερικανικής δικαιοσύνης, αφού και οι πέτρες γνωρίζουν ότι σήμερα ο Κοσκωτάς κρατείται απ’ την αμερικάνικη κυβέρνηση, επειδή είναι το ισχυρότερό της χαρτί στις διάφορες συναλλαγές της και παζάρια, με τον Παπανδρέου. Χαρτί που θάχε χάσει, αφού δεν θα το έλεγχε άμεσα και σίγουρα όπως τώρα, αν ο Κοσκωτάς είχε εκδοθεί.

Με μόνη αυτή τους την ενέργεια, οι ΗΠΑ προπαγάνδηασν στον ελληνικό λαό με τον καλύτερο τρόπο τη Δυτική Δημοκρατία και το κράτος Δικαίου. Έπεισαν και τον πιο δύσπιστο Έλληνα ότι η φλυαρία για την προστασία των δικαιωμάτων?του ανθρώπου σημαίνει προστασία των δικαιωμάτων ενός μεγαλοαπατεώνα σε βάρος των δικαιωμάτων ενός ολόκληρου λαού. Κι αυτά τα καθεστώτα όπου οι στοιχειώδεις αρχές Δικαιοσύνης καταπατούνται βάναυσα κι αυθαίρετα προβάλλονται σαν μοντέλα δημοκρατίας και δικαιοσύνης για την χώρα.

Υ.Γ. 2) Η συγκλονιστική περίπτωση του εισαγγελέα Κρίθυμου, όπως και η απαγόρευση Α.Π. Κωνσταντινόπουλου έδειξαν όχι μόνο το ζοφερό κόσμο των κυκλωμάτων Δικαιοσύνης, αλλά απέδειξαν κι όλας ότι δεν υπάρχει δυνατότητα σταδιοδρομίας για ένα έντιμο δικαστή. Ο εισαγγελέας Κρίθυμος παραπέμφθηκε στον Α. Πάγο με το ερώτημα της απόταξης απ’ το δικαστικό σώμα, επειδή είχε το θράσος να διατάξει ανακρίσεις αστυνομικών για κλοπή και λαθρεμπόριο όπλων, να διατάξει σύλληψη και προφυλάκιση ανηψιού αστ. Διευθυντή που είχε δολοφονήσει μια κοπέλα, να διατάξει ανακρίσεις προσωπικοτήτων της ψηλής κοινωνίας της Ρόδου και του αστυνομικού διευθυντή για λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Και όλα αυτά παραβαίνοντας εντολή του προϊσταμένου του εισαγγελέα να κλείσει τις δικογραφίες και να θάψει τις υποθέσεις. Ο εισαγγελέας Κρίθυμος είχε το σύνολο σχεδόν του δικαστικού σώματος εναντίον του, και σώθηκε με πλειοψηφία μιας ψήφου λόγω της συγκυρίας. Αν δεν ήταν στραμμένοι οι προβολείς της δημοσιότητας στη Δικαιοσύνη, θάχε εκδιωχθεί απ’ το δικαστικό σώμα. Όσον αφορά το λαλίστατο μέχρι φλυαρίας εισαγγελέα Κωστάκο, τον είδαμε νάχει καταπιεί τη γλώσσα του με την καινούργια κοροϊδία εκ νέου αναβολής της δίκης Μελίστα.

Υ.Γ. 3) Περιμένουμε πάντα τις απαντήσεις στα ερωτήματα που θέσαμε στον αρχισυντάκτη αντιεξουσιαστή με τη γνωστή ευαισθησία.›

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μάλιστα αναγνώστηκε και αυτή η προκήρυξη που αφορά τα ενοίκια και άλλα τινά πράγματα. Έχουμε τώρα την Εκάλη της ΔΕΗ. Αυτά απ’ ότι βλέπω ήταν της ΔΕΗ η μια και η άλλη. Είναι της Εκάλης αυτές όλες.

Θεόφιλος Λιδωρίκης και Βασιλείου, επομένως μπορούμε να αναγνώσουμε αυτές. Ας διαβάσω εγώ τις εκθέσεις και βλέπουμε.

Στο σημείο αυτό αναγιγνώσκεται:

1. Έκθεση Αυτοψίας που αφορά έκρηξη στην Εκάλη

4. Έκθεση Αυτοψίας που αφορά έκρηξη σε ιδιοκτησία Κοσκωτά.

5. Έκθεση Αυτοψίας που αφορά έκρηξη στην Εκάλη

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εδώ έχει πάλι σχεδιαγράμματα. Όποιος τα θέλει, μπορεί να τα πάρει να τα δει. Επίσης έκθεση αυτοψίας από τον Αστυνόμο Ανάγνου και Υπαστυνόμο Παρασίδη. Πάλι για τα ίδια στο ίδιο μέρος.

Στο σημείο αυτό αναγιγνώσκεται:

1. Έκθεση αυτοψίας από τον Αστυνόμο Ανάγνου και Υπαστυνόμο Παρασίδη.

2. Έκθεση αυτοψίας από τους: Αστυνόμο Ν. Δαβίλα και Υπαστυνόμο Θ. Φούκα για το οικόπεδο Μπόμπολα.

3. Έκθεση αυτοψίας από τους: Υπαστυνόμους Σαφάκα και Φούκα για την ιδιοκτησία Στραβελάκη.

4. Έκθεση αυτοψίας από τους: Αστυνόμο Ν. Δαβίλα και Υπαστυνόμο Θ. Φούκα στην οδό Κασταλίας 6, Εκάλη, στην οικία ιδιοκτησίας Σβωλόπουλου.

(Διαλογικές συζητήσεις)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο Αστυνόμος Μαρκάκης. Η εξεταζόμενη προκήρυξη αποτελείται από 3 φύλλα. Το κείμενο αρχίζει με τις φράσεις, η δακτυλογράφηση έγινε με μηχανή με οριζόντια διαστίχωση και χαρακτήρες ΠΙΚΑ. Δεν είναι αναγνωστέο. Αναγνωστέα είναι η προκήρυξη.

Δεν είναι διαδικαστικό αυτό. Είναι Υποδιεύθυνση, Τμήμα Εργαστηρίου. Και λέει: από την πραγματοποιηθείσα εξέταση και αντιπαραβολή της ίδιας αλλά και όλων των και λοιπά εκκρεμών, ότι η παραπάνω γραφομηχανή δεν έχει δακτυλογραφηθεί άλλο πειστήριο κείμενο.

Στην πρώτη σελίδα υπάρχει πρωτότυπη αποτύπωση της σφραγίδας με την ένδειξη 17Ν, η οποία είναι όμοια με τις αντίστοιχες παραστάσεις που υπάρχουν στις 12 προηγούμενες και στα φέιγ βολάν που εμφανίστηκαν 17.11.88 και προφανώς έχει τεθεί με την ίδια αυτοσχέδια σφραγίδα. Η εξετασθείσα προκήρυξη εντάχθηκε στο αρχείο μας με την ένδειξη Α47 και παραδόθηκε κλπ. Αναγιγνώσκεται και η προκήρυξη.

(Διαλογικές συζητήσεις)

κ.ΖΑΪΡΗΣ: (Διαβάζει):

«ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΣ, ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΣ ΜΕΓΑΛΟΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΑΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ.

ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΦΟΡΟΚΛΕΒΟΝΤΑΣ.

Σύμφωνα με έρευνα του ΕΚΚΕ που έγινε για το έτος 1988 και που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στον τύπο, όσοι κερδίζουν πάνω από 400 χιλιάδες δραχμές το μήνα υπολογίζονται σε τουλάχιστον 35 χιλιάδες, ενώ σύμφωνα με τους επίσημους καταλόγους των φορολογικών δηλώσεων ανέρχονται μόνο σε 6.494. Όσοι κερδίζουν πάνω από 250 χιλιάδες και λιγότερο από 400 χιλιάδες το μήνα ανέρχονται σύμφωνα με το ΕΚΚΕ σε τουλάχιστον 200 χιλιάδες, ενώ σύμφωνα με τους καταλόγους των φορολογικών δηλώσεων αυτοί είναι μόνο 58.896.

Παράλληλα το ΕΚΚΕ υπολογίζει ότι από όσους κερδίζουν πάνω από 400 χιλιάδες το μήνα σε 18,6% είναι μισθωτοί, οι 8% είναι συνταξιούχοι και οι 57,6% επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες. Αν λοιπόν υπολογίσουμε τους 18,6% των τουλάχιστον 35 χιλιάδων μεγαλοεισοδηματιών βρίσκουμε 6.510 μισθωτούς υψηλόμισθους, περίπου όσους δηλαδή το δηλώνουν (6.494). Αν μάλιστα προσθέσουμε και τους συνταξιούχους βρίσκουμε σύνολο 9.310. Κι επειδή το ΕΚΚΕ λέγοντας μισθωτούς και συνταξιούχους δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να εννοεί μεγαλοεπιχειρηματίες που εμφανίζονται ενδεχομένως στους φορολογικούς καταλόγους σαν δήθεν μισθωτοί των επιχειρήσεών τους ή συνταξιούχοι καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι μόνοι μεγαλοεισοδηματίες που δηλώνουν το εισόδημά τους – αυτοί οι 6.494 – είναι οι υψηλόμισθοι μισθωτοί του Δημοσίου αλλά και του ιδιωτικού τομέα, που δεν μπορούν να κρύψουν τα εισοδήματά τους και συνεπώς δεν μπορούν να φοροκλέψουν, ενώ ακόμη κι απ’ αυτήν την κατηγορία το ένα τρίτο κατορθώνει να φοροδιαφεύγει.

Το συμπέρασμα λοιπόν που βγαίνει απ’ αυτή τη μελέτη του ΕΚΚΕ είναι ότι κανένας απολύτως μεγαλοβιομήχανος, μεγαλέμπορος, εφοπλιστής, μεγαλογιατρός, μεγαλοδικηγόρος, μεγαλοαρχιτέκτονας, μεγαλοεργολάβος δεν πληρώνει φόρο εισοδήματος, δεν πληρώνει το φόρο που αναλογεί στο πραγματικό του εισόδημα.

Το ίδιο ακριβώς συμπέρασμα βγαίνει όταν πάμε και στη δεύτερη κατηγορία των 250 με 400 χιλιάδων το μήνα. ΤΟ ΕΚΚΕ υπολογίζει αυτούς τους εισοδηματίες σε τουλάχιστον 200 χιλιάδες. Αν λοιπόν θεωρήσουμε σαν λογικό ότι το 26,6% μισθωτών και συνταξιούχων της πρώτης κατηγορίας (18,6+8) γίνεται εδώ τουλάχιστον 30% βρίσκουμε 60.000 μισθωτούς και συνταξιούχους, και πάλι περίπου όσους το δηλώνουν στην εφορία (58.896). Και από εδώ λοιπόν απουσιάζουν οι βιομήχανοι, έμποροι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Αν λάβουμε υπόψη μας τις εξής καταγγελίες, η παραπάνω διαπίστωση επιβεβαιώνεται απόλυτα.

- σύμφωνα με αποκαλύψεις των δημοσίων οικονομικών υπαλλήλων, που έγιναν το Γενάρη για το 1989, το μέσο μηνιαίο δηλωθέν στην εφορία εισόδημα των μισθωτών ήταν 108 χιλιάδες δρχ., των γιατρών 102 χιλιάδες των δικηγόρων 80 και των εμποροβιομηχάνων 62 χιλιάδες δραχμές (!!!).

- στη φορολογία κεφαλαίου, σύμφωνα με αποκαλύψεις του ίδιου του υπουργού το Δεκέμβρη, υπάρχουν 1.320.000 εκκρεμείς υποθέσεις, ενώ οι ανέλεγκτες δηλώσεις ανέρχονται σε 5.500.000 με μια διαφορά μεταξύ βεβαιωθέντων και εισπραχθέντων φόρων που φθάνουν 375 δις.

- Ενώ θεωρητικά τα κέρδη των επιχειρήσεων φορολογούνται με ποσοστό 46%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ το πραγματικό ποσοστό φορολογίας των επιχειρηματικών κερδών είναι μόνο 5%, δηλαδή περίπου το ένα δέκατο του θεωρητικού ποσοστού.

- Σύμφωνα με άλλη καταγγελία των δημοσίων οικονομικών υπαλλήλων οι ανείσπρακτοι φόροι ανέρχονται σε ένα τρις – με συνολικό έλλειμμα του Δημοσίου τομέα 2,5 τρις – από τα οποία τα 400 δις από βεβαιωθέντες και μη εισπραχθέντες φόρους του 89, άλλα 300 δις από ανέλεγκτες εκκρεμείς υποθέσεις, άλλα 300 δις φοροκλοπή ΦΠΑ, δηλαδή μη απόδοση εισπραχθέντων φόρων.

Οι αριθμοί επιβεβαιώνουν απόλυτα αυτό που γνωρίζει κι ο τελευταίος Έλληνας: κανένας απολύτως μεγαλογιατρός, μεγαλοδικηγόρος, μεγαλομηχανικός, μεγαλοαρχιτέκτονας, μεγαλοεργολάβος δεν πληρώνει φόρο εισοδήματος, φόρο που ν’ αναλογεί στο πραγματικό του εισόδημα και στα πραγματικά κέρδη των επιχειρήσεών του.

Το γεγονός αυτό συνιστά ένα απ’ τα μεγαλύτερα σκάνδαλα αφού αποκαλύπτει ότι το φορολογικό σύστημα είναι μια απάτη σε βάρος του λαού. Επιτρέπει στα πάρα πάνω ευημερούντα κοινωνικά στρώματα να μην πληρώνουν φόρους κι έτσι να ληστεύουν το λαό. Όσα δεν πληρώνουν αυτοί καλούνται να πληρώσουν για να καλύψουν τα ελλείμματα οι χαμηλόμισθοι φορολογούμενοι άμεσα και ολόκληρος ο λαός με τους έμμεσους φόρους αλλά και με την αύξηση των τιμολογίων των υπηρεσιών της κοινής ωφέλειας. Με τη μείωση των πραγματικών μισθών στο Δημόσιο αλλά και των συντάξεων, με την αύξηση των κοινωνικών εισφορών, με την υποβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών στην υγεία, πρόνοια, παιδεία. Αυτό γίνεται σήμερα με τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης της Ν. Δημοκρατίας.

Αυτά λοιπόν τα ευημερούντα, μέσα στην προκλητική χλιδή, κοινωνικά στρώματα που αποτελούν τον πυρήνα της άρχουσας μεγαλοαστικής τάξης, όχι μόνο καταλήστεψαν τη χώρα με τις διάφορες κομπίνες τους και τις παράνομες εξαγωγές συναλλάγματος, όχι μόνο εκμεταλλεύτηκαν σε βάρος της χώρας τα πάσης φύσης προνόμια και τις φοροαπαλλαγές, τις διάφορες κρατικές επιχορηγήσεις και επιδοτήσεις, τα αφορολόγητα αποθεματικά, όχι μόνο κατάκλεψαν τα διάφορα θαλασσοδάνειά τους, αλλά και επιπλέον ληστεύουν εδώ και χρόνια απ’ ευθείας τον ελληνικό λαό, μην πληρώνοντας φόρους κι υποχρεώνοντάς τον να πληρώνει γι’ αυτούς.

Η ληστεία και η φοροκλοπή αυτών των ευημερούντων στρωμάτων που είναι μια απ’ τις κυριότερες αιτίες των ελλειμμάτων του Δημοσίου οργανώνεται απ’ αυτούς που υποτίθεται ότι αγωνίζονται για να τα καταπολεμήσουν: από το κράτος, από όλα τα πολιτικά κόμματα τόσο τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ αλλά και τον Συνασπισμό. Ενώ τα τελευταία χρόνια ολόκληρη η ελληνική κοινωνία βοά γι’ αυτή τη φοροκλοπή, όλα τα κόμματα συνεχίζουν κανονικότατα τον εμπαιγμό του λαού. Όχι μόνο δεν έχουν κουνήσει το δακτυλάκι τους για την πάταξή της, αλλά επί πλέον προωθούν συστηματικά διάφορα παραμύθια, πότε με τον ΦΑΠ, πότε με το πόθεν έσχες, πότε με την δήθεν φορολογία των μεγάλων καταθέσεων, πότε με τη φορολόγηση της μεταβίβασης ακινήτων, με προφανή στόχο την παραπλάνηση του λαού ότι δήθεν αγωνίζονται ενάντια στη φοροκλοπή και τη φοροδιαφυγή. Παράλληλα κι επειδή δεν μπορούν να κρύψουν ένα τόσων εκρηκτικών διαστάσεων φαινόμενο, καλλιεργούν σε συνεργασία με μερίδα του τύπου, εσκεμμένη σύγχυση, μιλώντας για τη φοροδιαφυγή των πάντων και βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι τις μερικές χιλιάδες του εβγατζή με τα εκατοντάδες εκατομμύρια του Αργυρού.

Με σκοπό να συσκοτίσουν και αποκρύψουν την αυτόνομη, πρωτογενή, αεριτζίδικη και κερδοσκοπική κύρια φοροκλοπή των εύπορων στρωμάτων που λειτουργεί σαν παράδειγμα κι αιτία μιας δευτερογενούς φοροδιαφυγής χαμηλοτέρων εισοδηματικών στρωμάτων.

Τα κόμματα λοιπόν με τους φαύλους, εξωνημένους κι αλητήριους πολιτικούς, οι κρατικές υπηρεσίες και μεγάλη μερίδα του τύπου είναι σήμερα συνένοχοι και συνυπεύθυνοι γι’ αυτή τη συστηματική ληστεία 0 φοροκλοπή αλλά και την παραπλάνηση των πλατιών στρωμάτων των εργαζομένων. Το πρώτο λοιπόν απαραίτητο στοιχείο για τον οποιοδήποτε αγώνα ενάντια σ’ αυτή τη ληστεία είναι η συνειδητοποίηση ότι δεν έχουν να περιμένουν απολύτως τίποτε απ’ αυτά τα κόμματα. Η συνειδητοποίηση ότι σήμερα δεν υπάρχει και ούτε μπορεί να υπάρξει κοινωνική αντιπολίτευση κι αντίσταση σ’ αυτή την οργανωμένη ληστεία – φοροκλοπή παρά μόνο έξω από όλα τα κόμματα, έξω από τα κόμματα της ευρύτερης αριστεράς, ακόμη κι αν άλλαζαν οι ηγεσίες τους. Ολόκληροι οι ηγετικοί κομματικοί μηχανισμοί τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και του Συνασπισμού ΚΚΕ-ΕΑΡ, έχουν τελείως χρεοκοπήσει γιατί η στρατηγική τους τους έχει καταστήσει συνένοχους και συνυπεύθυνους σ’ αυτή τη ληστεία και φοροκλοπή του λαού, αλλά και στον εμπαιγμό του.

Όσον αφορά τέλος την αφελή αλλά και ύποπτη για την χώρα μας άποψη που προωθούν ορισμένοι τσαρλατάνοι οικονομολόγοι, ατζέντηδες των Αργυρών, ότι δήθεν οι διάφορες φοροαπαλλαγές και φοροκλοπές θα μεγιστοποιήσουν τα κέρδη και θα φέρουν επενδύσεις, η πρόσφατη ιστορία της χώρας στη διάρκεια της μεταπολίτευσης, τόσο στην Καραμανλική περίοδο 74-81 όσο και στην Παπανδρεϊκή – όπου προσπάθησαν να εκβιάσουν επενδύσεις με τα αφορολόγητα αποθεματικά – τους διαψεύδουν πανηγυρικά. Η ελληνική άρχουσα τάξη δεν επενδύει τα τεράστια κέρδη της στη χώρα, αλλά τα μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό είτε σε τράπεζες είτε σε ακίνητα είτε σε επιχειρήσεις, εγκαταλείποντας ή ξεπουλώντας εδώ επιχειρήσεις της για λόγους πούχουν να κάνουν τόσο με τη φύση της, όσο και με τα διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Αυτό έγινε πρόσφατα και το ίδιο θα επαναληφθεί με τα σημερινά οικονομικά μέτρα.

Τα πρόσφατα λοιπόν οικονομικά μέτρα της ΝΔ, που πάρθηκαν με τη σιωπηλή σύμφωνη γνώμη τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και του Συνασπισμού, δεν στοχεύουν στην δήθεν ανόρθωση της οικονομίας και σε επενδύσεις αλλά στην κάλυψη των ελλειμμάτωνδιαιώνισης της ληστείας και φοροκλοπής του λαού από τους γνωστούς ευημερούντες προκλητικά φοροφυγάδες και φοροκλέφτες. Τα μέτρα αυτά, που θα τα ακολουθήσουν σύντομα νέα πιο σκληρά, θάχουν σαν συνέπεια η παρατεινόμενη εδώ και χρόνια ληστεία και φοροκλοπή να πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις που θα ρίξουν σημαντικά το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, ενώ οι μεγαλόσχημοι θα συνεχίσουν να φοροκλέβουν. Κανένας δεν μπορεί να βάλει φραγμό σ’ αυτή τη ληστεία παρά μόνο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, εφ’ όσον οργανωθούν αυτόνομα έξω από τα κόμματα, εφ’ όσον στηριχτούν στις δικές τους δυνάμεις. Εφ’ όσον οργανωθούν σε μικρές αυτόνομες ομάδες και προχωρήσουν χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα στο άμεσο χτύπημα των απατεώνων δισεκατομμυριούχων που μας ληστεύουν φοροκλέβοντας εδώ και χρόνια. Οι πολυτελείς βίλες τους, κτισμένες στις γνωστές περιοχές με τις ιδεώδεις περιβαλλοντολογικές συνθήκες, ενώ εμείς καταστρέφουμε καθημερινά την υγεία μας μέσα στη μόλυνση και το νέφος που οι ίδιοι δημιούργησαν, όπως και τα υπερπολυτελή αυτοκίνητά τους είναι προϊόντα αυτής της ληστείας – φοροκλοπής σε βάρος μας.

Καλούμε λοιπόν όλους τους εργαζόμενους, τους ανένταχτους, τους αγωνιστές της βάσης του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμού, να φτιάξουν μικρές αυτόνομες ομάδες και να προχωρήσουν με απλά μέσα:

- Στο χτύπημα και τον εμπρησμό των πολυτελών επαύλεων και των πολυτελών αυτοκινήτων των μεγαλοαπατεώνων που μας ληστεύουν φοροκλέβοντας.

- Στο χτύπημα και τον εμπρησμό των εφοριών μέσων των οποίων οργανώνεται η ληστεία του λαού.

- Στο χτύπημα και τον εμπρησμό των κατοικιών και των αυτοκινήτων των μεγαλοϊδιοκτητών που διαθέτουν πολλά σπίτια και κερδοσκοπούν ανεβάζοντας στα ύψη τα νοίκια.

- Στην καταστροφή των ακυρωτικών μηχανών των συγκοινωνιών και στον οργανωμένο ξυλοδαρμό των ελεγκτών που επιβάλλουν πρόστιμα σε επιβάτες που δεν έχουν εισιτήριο.

Καλούμε τέλος όλους τους χαμηλόμισθους φορολογούμενους και τους μικροεπαγγελματίες στους οποίους οι διάφοροι έφοροι επέβαλαν με τρόπο κομπλεξικό και θρασύδειλο ληστρικά χαράτσια, μην τολμώντας βέβαια να τα επιβάλουν στους δισεκατομμυριούχους με τις βίλες και τα κότερα, να τους καταγγέλλουν ανοιχτά, αναφέροντας όλα τα στοιχεία και τοιχοκολώντας τα στις γειτονιές τους, αν ο τύπος αρνείται να τα δημοσιεύσει.

Η σημερινή μας λοιπόν ενέργεια στην Εκάλη, γνωστή συνοικία των απατεώνων, με 23 εμπρηστικές βόμβες, 4 εκρηκτικές και παράλληλη καταστροφή μιας κολόνας της ΔΕΗ με εκρηκτική βόμβα για να κοπεί το ρεύμα , είναι μια πρώτη ενέργεια λαϊκής αντίστασης σ’ αυτή τη συστηματική ληστεία – φοροκλοπή του λαού την οποία διαιωνίζουν και επιδεινώνουν τα πρόσφατα μέτρα της ΝΔ αλλά και ενάντια στον εμπαιγμό του απ’ όλα τα πολιτικά κόμματα.

ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΧΘΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ-ΦΟΡΟΚΛΟΠΗ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΩΝ ΕΥΗΜΕΡΟΥΝΤΩΝ

Αθήνα 15-5-90

Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Υ.Γ. Προειδοποιούμε όλους όσους δουλεύοντας σαν ιδιωτικοί αστυνομικοί προστατεύουν τις περιουσίες – κτίρια, σπίτια, χρήματα – όλων αυτών των απατεώνων φοροκλεπτών και ληστών του λαού. Η δουλειά τους είναι όμοια μ’ αυτή των φυλάκων και προστατών του Κοσκωτά.

Όσο είναι λοιπόν καιρός ας αλλάξουν επάγγελμα βρίσκοντας μια πιο τίμια δουλειά. Αλλιώς για οτιδήποτε τους συμβεί στο μέλλον, μόνοι υπεύθυνοι θάναι οι ίδιοι και το βρώμικο επάγγελμα πούχουν διαλέξει.›

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Λοιπόν ανεγνώσθη και αυτή η προκήρυξη και νομίζω ότι ήταν πολύ μονότονη η συνεδρίαση, κούρασα και τον κόσμο. Διακόπτουμε για αύριο στις 9.00 και θα συνεχίσουμε όπως είπαμε. Αλλά παρακαλώ και τον κ. Εισαγγελέα και τον Γραμματέα, εάν μπορέσουν να ειδοποιήσουν κανένα μάρτυρα να έρθει αύριο, από οποιαδήποτε υπόθεση, γιατί διαφορετικά θα έρθουμε πάλι και θα αναγιγνώσκουμε εδώ. Καλό σας μεσημέρι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή