Νίκησε και εξασφάλισε παραμονή ο Πανιώνιος

Δευτέρα, 01 Απριλίου 2013 21:24
UPD:21:45
ICON PRESS /ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οι παίκτες του Πανιωνίου πανηγυρίζουν τη νίκη τους επί του Αστέρα Τρίπολης, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

A- A A+

Ο Πανιώνιος σημείωσε μία από τις μεγαλύτερες (αν όχι τη μεγαλύτερη) φετινές νίκες του στη Σούπερ Λίγκα, επικρατώντας του Αστέρα Τρίπολης στη Νέα Σμύρνη με 2-1 (11΄, 64΄ Σάμαρης – 66΄ Ντε Μπλάσις), στη συνάντηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 27η αγωνιστική στο πρωτάθλημα.

Με το τρίποντο οι «κυανέρυθροι» διασφάλισαν την παραμονή στην κατηγορία, καθώς έφτασαν στους 34 βαθμούς, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία να αποσπαστούν από τον ΠΑΟΚ και να μείνουν μόνοι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν νωρίς στο σκορ, όταν ο Σάμαρης εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Αραβίδη για να κάνει το 1-0 στο 11ο λεπτό. Η εξέλιξη του αγώνα επηρέασε και τη μορφή του, καθώς οι γηπεδούχοι απέκτησαν αυτοπεποίθηση και φρόντισαν να διαχειριστούν το σκορ, ελέγχοντας το ρυθμό, σε αντίθεση με την αρκαδική ομάδα που απόψε δεν είχε καλή κυκλοφορία και ανάπτυξη.

Παρ΄ όλα ταύτα ο Αστέρας είχε μια εξαιρετική ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 37ο λεπτό, αλλά τη σπατάλησε ο Ντε Μπλάσις πλασάροντας στο δοκάρι του Γιαννακόπουλου, που απομάκρυνε στη συνέχεια.

EUROKINISSI

Στο 56΄ οι παίκτες του Κωνσταντίνου Παναγόπουλου παραλίγο να διπλασιάσουν, όταν και πάλι ο πολύ δραστήριος Αραβίδης έκανε το γύρισμα αλλά ο Γουνδουλάκης απέτυχε να βρει την μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα.

Στο 64΄, όμως, ο Σάμαρης πήρε το ριμπάουντ από την απόκρουση του Μπαντή στο τετ α τετ με τον Κολοβό και έγραψε το 2-0, δίνοντας στέρεες βάσεις στη διαφαινόμενη επικράτηση της ομάδας του, που ανησύχησε πρόσκαιρα όταν στο 66΄ ο Ντε Μπλάσις χρησιμοποίησε και το χέρι για να μειώσει, χωρίς η παράβαση να γίνει αντιληπτή από τον Τάσο Κάκο.

Ακόμη κι έτσι, όμως, στο διάστημα που απέμεινε τη σημαντικότερη ευκαιρία για γκολ είχε ο Πανιώνιος, όταν στο 75ο λεπτό ο Οκόγιε πλάσαρε εν κινήσει αλλά ο Μπαντής απέτρεψε το τρίτο τέρμα των γηπεδούχων.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις