Μάλι: Συγκρούσεις με τρεις νεκρούς ισλαμιστές στο κέντρο του Τιμπουκτού

Συνεχίζονται οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις Μάλι - Γαλλίας κατά των ανταρτών
Δευτέρα, 01 Απριλίου 2013 18:53
UPD:20:03
EPA/TANYA BINDRA

Τη Δευτέρα, στρατιώτες του Μάλι και της Γαλλίας πραγματοποίησαν εντατικούς ελέγχους σε κατοικίες σε ολόκληρο το Τιμπουκτού, σε αναζήτηση ισλαμιστών οι οποίοι πιθανόν να είχαν αναζητήσει καταφύγιο μεταξύ του άμαχου πληθυσμού (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Τουλάχιστον τρεις ισλαμιστές μαχητές έχασαν τη ζωή τους σήμερα στο Τιμπουκτού, στο βορειοδυτικό τμήμα του Μάλι, όταν δέχθηκαν επίθεση από πλευράς των ενόπλων δυνάμεων της Γαλλίας και του Μάλι.

Η επίθεση στο κτήριο διεξήχθη στα πλαίσια ευρύτερης επιχείρησης εντοπισμού ισλαμιστών μαχητών, όπως δήλωσε στρατιωτική πηγή από το Μάλι.

«Κατά τη διάρκεια επιχείρησης εντοπισμού ισλαμιστών μαχητών σήμερα, ο στρατός του Μάλι, καθώς και γαλλικές δυνάμεις, κατέστρεψαν ένα δημόσιο κτίριο στο κέντρο της πόλης, όπου είχαν καταφύγει οι τρομοκράτες. Μέχρι στιγμής έχουμε ανακαλύψει τρία πτώματα τρομοκρατών», δήλωσε στρατιωτικός του Μάλι στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η μαρτυρία επιβεβαιώνεται, σύμφωνα με το πρακτορείο, και από εικονολήπτη ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή.

Τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα, οι δυνάμεις της Γαλλίας και του Μάλι είχαν αποτρέψει την είσοδο τζιχαντιστών μαχητών εντός της ιστορικής πόλης. Κατά τη διάρκεια της μάχης, τουλάχιστον ένας στρατιώτης έχασε τη ζωή του και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν, ενώ σκοτώθηκαν και 21 ισλαμιστές αντάρτες.'

Τη Δευτέρα, στρατιώτες του Μάλι και της Γαλλίας πραγματοποίησαν εντατικούς ελέγχους σε κατοικίες σε ολόκληρο το Τιμπουκτού, σε αναζήτηση ισλαμιστών οι οποίοι πιθανόν να είχαν αναζητήσει καταφύγιο μεταξύ του άμαχου πληθυσμού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή