Κουβέιτ: Απαγχονισμός τριών θανατοποινιτών

Οι πρώτες εκτελέσεις μετά το 2007
Δευτέρα, 01 Απριλίου 2013 16:52
UPD:16:57
EPA/RAED QUTENA

Οι τρεις απαγχονισθέντες, ένας Πακιστανός, ένας Σαουδάραβας και ένας άπατρις, κρεμάστηκαν έξω από τις εγκαταστάσεις της Κεντρικής Φυλακής του Κουβέιτ.

A- A A+

Τρεις άνδρες, οι οποίοι είχαν καταδικασθεί για φόνο, εκτελέστηκαν σήμερα στο Κουβέιτ με τη μέθοδο του απαγχονισμού, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KUNA.

Πρόκειται για τις πρώτες εκτελέσεις από το 2007 στη μικρή χώρα του Περσικού Κόλπου.

Οι τρεις απαγχονισθέντες, ένας Πακιστανός, ένας Σαουδάραβας και ένας άπατρις, κρεμάστηκαν έξω από τις εγκαταστάσεις της Κεντρικής Φυλακής, όπως φαίνεται σε εικόνες από τον τόπο της εκτέλεσης.

Οι εκτελεσθέντες είχαν κριθεί ένοχοι για τρεις διαφορετικές υποθέσεις δολοφονιών.

Ο άραβας άπατρις είχε κριθεί ένοχος για το φόνο της γυναίκας του και των πέντε παιδιών του, πράξεις τις οποίες διέπραξε αφότου αυτοανακηρύχθηκε ιμάμης Μάχντι, την επιστροφή του οποίου προσδοκούν οι σιίτες μουσουλμάνοι.

Οι αρχές του Κουβέιτ είχαν προσκαλέσει εκπροσώπους του Τύπου για να παρακολουθήσουν τις εκτελέσεις.

Οι απαγχονισμοί ωστόσο δεν έγιναν σε δημόσια θέα.

Η τελευταία εκτέλεση θανατικής ποινής στο Κουβέιτ είχε πραγματοποιηθεί πριν από έξι χρόνια, όταν ένας Πακιστανός εκτελέστηκε για εμπόριο ναρκωτικών, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία.

Στην μικρή αραβική χώρα, τουλάχιστον 44 ακόμη θανατοποινίτες αναμένουν την εκτέλεσή τους.

Μεταξύ των καταδίκων βρίσκονται δύο μέλη της βασιλικής οικογένειας Αλ-Σαμπάχ, τα οποία είχαν καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών και φόνο, καθώς και μια γυναίκα η οποία είχε βάλει φωτιά το 2009 σε σκηνή όπου ο σύζυγός της γιόρταζε τον δεύτερο γάμο του, προκαλώντας το θάνατο 57 γυναικών και παιδιών.

Το Κουβέιτ έχει εκτελέσει συνολικά 69 άνδρες και τρεις γυναίκες από τότε που άρχισε να εφαρμόζει την θανατική ποινή, στα μέσα της δεκαετίας του 1960.

Οι περισσότεροι είχαν καταδικαστεί για υποθέσεις φόνων ή διακίνησης ναρκωτικών.

Πηγές: Reuters, ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή