Δραπέτης των φυλακών Τρικάλων και ο δεύτερος κακοποιός των Ισθμίων

Δευτέρα, 01 Απριλίου 2013 15:58
UPD:19:46
EUROKINISSI/VALERIE GACHE

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ακόμα ένας από τους δράστες που συμμετείχε στη ληστεία, είναι από τους οκτώ καταζητούμενους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων. 

A- A A+

Ένας ακόμη κακοποιός που πήρε μέρος στην αιματηρή καταδίωξη στα Ίσθμια ταυτοποιήθηκε από την ΕΛΑΣ και είναι και αυτός αλβανός δραπέτης των φυλακών Τρικάλων.

Η ταυτοποίησή του έγινε από δακτυλικό αποτύπωμα που εντοπίστηκε στο πίσω αριστερά παράθυρο του τζιπ το οποίο χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους οι κακοποιοί και τελικά εγκατέλειψαν στον Σολομό Κορινθίας.

Εξάλλου, τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης της σφαίρας που δέχθηκε η 25χρονη έδειξαν ότι το καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε είναι «καθαρό», δεν έχει δηλαδή χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή ταυτοποιήθηκε ένας ακόμη εκ των τριών δραστών, ο 36χρονος Μάριο Κόλα, από αποτύπωμα που άφησε σε ένα μπουκάλι νερό κατά τη διάρκεια της ληστείας στην ταβέρνα στη Μάνδρα. Και αυτός δραπέτευσε πρόσφατα από τις φυλακές Τρικάλων.

Ο Κόλα χαρακτηρίζεται από αξιωματικούς της ΕΛΑΣ σκληρός και αδίστακτος. Άλλωστε είχε εμπλακεί και το 2010 σε ακόμη ενα αιματηρό περιστατικό στον Βύρωνα, όπου στη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με αστυνομικούς είχε χάσει τη ζωή του ένας 25χρονος πολίτης.

Οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ένοπλων ληστών συνεχίζονται με μπλόκα σε κομβικά σημεία της Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛΑΣ, ειδικές δυνάμεις ΕΚΑΜ και ΟΠΚΕ συνεχίζουν να «χτενίζουν» ακόμη και δύσβατες ορεινές περιοχές στις οποίες πιθανόν να έχουν βρει καταφύγιο οι επικίνδυνοι κακοποιοί. 

Πονοκέφαλο προκαλεί στην αστυνομία το γεγονός ότι οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι, ενώ φέρουν πάνω τους βαρύ οπλισμό, τον οποίο, όπως αποδείχτηκε, δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν.

Εκτεταμένες έρευνες πραγματοποιούνται στο μεταξύ προκειμένου να εντοπιστεί λευκό φορτηγάκι, μάρκας VW Τransporter, που εκλάπη από την περιοχή Άσσος Κορινθίας και το οποίο ενδέχεται να είναι το όχημα με το οποίο διέφυγαν οι κακοποιοί.

Η 25χρονη κοπέλα που τραυματίστηκε θανάσιμα κατά την αιματηρή καταδίωξη κηδεύεται σήμερα στο νεκροταφείο της Ζωοδόχου Πηγής στην Κόρινθο. 

ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή