Δίκη «17Ν» : Μάρτυρας αναγνώρισε τον Βασίλη Ξηρό

Τετάρτη, 30 Απριλίου 2003 10:19
A- A A+

Με καταθέσεις μαρτύρων, για τη ληστεία της χρηματαποστολής του ΟΤΕ Πειραιά, στις 2 Μαΐου του 2001, συνεχίζεται η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη».

Πρώτος μάρτυρας κατέθεσε ο υπάλληλος της χρηματαποστολής, Κωνσταντίνος Παναγιώτου, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο Βασίλης Ξηρός είναι ο άνθρωπος, ο οποίος τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε στο πόδι, προκειμένου να πάρει τα χρήματα που μετέφερε. «Αν είχα έστω και μια αμφιβολία δε θα ήμουν σήμερα εδώ», είπε ο μάρτυρας.

Ο κ. Παναγιώτου υποστήριξε, ότι, ο δράστης ήθελε να τον σκοτώσει στην προσπάθειά του να πάρει τα 78,5 εκατομμύρια δραχμές, που ήταν η λεία της ληστείας.

Ο αναπληρωτής εισαγγελέας, Βασίλης Μαρκής, ζήτησε από τον κατηγορούμενο Βασίλη Ξηρό να πει αν συμμετείχε στη ληστεία.

«Το βλέπετε το χέρι μου; Φτάνει από τη Θεσσαλονίκη στον Πειραιά;», απάντησε ο Βασίλης Ξηρός με αποτέλεσμα ο κ. Μαρκής να επισημάνει στον κατηγορούμενο ότι οι απαντήσεις του πρέπει να είναι πιο σοβαρές και όχι θεατρικές.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός παίρνοντας λίγο αργότερα το λόγο είπε : «Οταν μας κουβαλάει εδώ τις κυρίες Ευγενούλες, δεν έχει το δικαίωμα ο κ. εισαγγελέας να μας ζητάει σοβαρότητα».

Στη συνέχεια, κατέθεσε ο υπάλληλος του ΟΤΕ Νίκος Κάντσος, ο οποίος μίλησε για τρεις δράστες της ληστείας, αναγνωρίζοντας τον έναν από αυτούς, με ποσοστό 70%, στο πρόσωπο του Βασίλη Ξηρού.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή