Δίκη «17Ν» : Τη συμμετοχή του σε ληστεία ομολόγησε ο Σάββας Ξηρός

Τετάρτη, 30 Απριλίου 2003 11:33
A- A A+

Τη συμμετοχή του στη ληστεία της χρηματαποστολής του ΟΤΕ Πειραιά, ομολόγησε ο Σάββας Ξηρός στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας. Παραδέχθηκε επίσης, ότι, αυτός πυροβόλησε τον υπάλληλο της χρηματαποστολής και όχι ο αδελφός του Βασίλης, ο οποίος όπως ισχυρίστηκε δεν συμμετείχε στη ληστεία.

Ο Σάββας Ξηρός, καθώς και ο Δημήτρης Κουφοντίνας χαρακτήρισαν κατευθυνόμενους τους τέσσερις μάρτυρες που κατέθεσαν, οι οποίοι, όπως είπαν, ήρθαν στο δικαστήριο για να αναγνωρίσουν τον Βασίλη Ξηρό.

Σχολιάζοντας την κατάθεση του υπαλλήλου του ΟΤΕ, Λεωνίδα Αντωνάκου, ο οποίος στον εφέτη ανακριτή είχε αναγνωρίσει το Σάββα Ξηρό, κάτι όμως που δεν έκανε και στο δικαστήριο, ο Δημήτρης Κουφοντίνας είπε : «Στον εφέτη ανακριτή ο μάρτυρας είχε πει για το Σάββα Ξηρό και μετά για τον Βασίλη. Η κατεύθυνση δόθηκε αργότερα από αλλού. Θέλω να διερωτηθώ και να διερωτηθείτε και εσείς από πού κατευθύνονται οι μάρτυρες».

Ο εισαγγελέας της έδρας κ. Χρήστος Λάμπρου, μίλησε για μια εκστρατεία αμφισβήτησης του προανακριτικού έργου η οποία, όπως υποστήριξε, έχει αρχίσει εδώ και ημέρες.

«Οι εφέτες ανακριτές είναι εκ των αρίστων που έχει η ελληνική δικαιοσύνη. Είναι κοσμήματα. Αυτοί οι άνθρωποι γίνεται προσπάθεια να αμφισβητηθούν για το πώς έκαναν αυτή την ανάκριση. Δεν με εκπλήσσει αυτό. Από κατηγορουμένους σαν αυτούς που έχετε μπροστά σας, να μην περιμένετε τίποτε άλλο, αλλά και χειρότερα. Είμαι βαθύτατα λυπημένος. Εχει και η υπεράσπιση τα όριά της», ανέφερε ο εισαγγελέας.

Ο κ. Λάμπρου απηύθυνε έκκληση σε όλους τους παράγοντες της δίκης να τη σεβαστούν γιατί διαφορετικά, όπως χαρακτηριστικά είπε, «θα εισπράξουμε τις συνέπειες».

Εντονα αντέδρασαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, οι οποίοι θεώρησαν ότι ο εισαγγελέας μίλησε απαξιωτικά για τους κατηγορουμένους.

Νωρίτερα, ο ταμίας του ΟΤΕ Πειραιά υποστήριξε, ότι, ο Βασίλης Ξηρός μοιάζει με το άτομο που πυροβόλησε τον υπάλληλο της χρηματαποστολής αλλά δεν είναι σίγουρος.

Η δίκη συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων για τη ληστεία σε βάρος της χρηματαποστολής του ΟΤΕ Πατησίων στις 2 Απριλίου του 2002.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή