Αιματηρές επιθέσεις στο Πακιστάν

Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013 19:46
UPD:19:46
EPA/STR

Πακιστανοί φρουροί και διασώστες επιθεωρούν το σχολείο, όπου άγνωστοι πέταξαν χειροβομβίδα κι άνοιξαν πυρ κατά τη διάρκεια μίας τελετής απονομής βαθμών, στην συνοικία Ιτιχάντ Τάουν στην πόλη Καράτσι του νότιου Πακιστάν. Κατά την επίθεση σκοτώθηκε ο διευθυντής του σχολείου και τραυματίστηκαν έξι μαθήτριες, ηλικίας 5 ως 10 ετών, και δύο ακόμα εκπαιδευτικοί.

A- A A+

Ο διευθυντής ενός ιδιωτικού πρωτοβάθμιου σχολείου κι ένας αστυνομικός σκοτώθηκαν και τουλάχιστον δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν σε δύο επιθέσεις στο Πακιστάν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο διευθυντής του σχολείου στην συνοικία Ιτιχάντ Τάουν στην πόλη Καράτσι του νότιου Πακιστάν σκοτώθηκε όταν δύο άνδρες πέταξαν τουλάχιστον μια χειροβομβίδα κι άνοιξαν πυρ σε μια τελετή απονομής βαθμών στο σχολείο, δήλωσε ο Νάσιρ Μαχμούντ, εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά την επίθεση τραυματίστηκαν έξι μαθήτριες, ηλικίας 5 ως 10 ετών, και δύο ακόμα εκπαιδευτικοί.

Οι δράστες διέφυγαν με μια μοτοσικλέτα και τα κίνητρά τους παραμένουν άγνωστα.

Ο νεκρός εκπαιδευτικός ήταν μέλος του Λαϊκού Εθνικού Κόμματος, που έχει συγκρουστεί επανειλημμένα με το κίνημα MQM, το οποίο ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της μεγαλούπολης του νότιου Πακιστάν όπου κατοικούν 18 εκατ. άνθρωποι. Στο Καράτσι σημειώνονται συχνά τα τελευταία χρόνια δολοφονίες με πολιτικά και θρησκευτικά κίνητρα, απαγωγές και επεισόδια.

Στη βορειοδυτική επαρχία Χάιμπερ-Παχτούνχβα, ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και επτά άνθρωποι, τέσσερις πολίτες και τρεις αστυνομικοί, τραυματίστηκαν νωρίτερα σήμερα σε επίθεση βομβιστή-καμικάζι κοντά σε ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γερμανικό πρακτορείο, Γαλλικό πρακτορείο

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή