Δεν χάνει τα πλέι οφ ο Ίκαρος Καλλιθέας, έμπλεξε ο Κολοσσός Ρόδου

Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013 19:02
UPD:19:26
ICON PRESS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο Ίκαρος Καλλιθέας επιβλήθηκε του Άρη με 79-67

A- A A+

Οι γηπεδούχοι επικράτησαν και στα τρία παιχνίδια με τα οποία άνοιξε η «αυλαία» της 22ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ.

Ο Ίκαρος Καλλιθέας επιβλήθηκε του Άρη με 79-67, ενώ ο ΚΑΟΔ έβαλε σε ακόμη μεγαλύτερους μπελάδες τον Κολοσσό Ρόδου, σε ό,τι αφορά την παραμονή του στην κατηγορία (74-66). Στην Πάτρα, τέλος, ο Απόλλων Πατρών επικράτησε με του Πανελευσινιακού με 68-65 κι έκανε ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για να μπει στην πρώτη οκτάδα.

Προσπάθησε ο Άρης, αλλά απέναντί του είχε μία ομάδα που ήταν πιο αποφασισμένη κι από την αρχή έδειξε πως ήθελε περισσότερο τη νίκη. Για τους Θεσσαλονικείς η 13η ήττα στο πρωτάθλημα ήρθε...φυσιολογικά και, πλέον, χάθηκε πολύτιμο έδαφος για την 8η θέση και τα πλέι οφ.Η αθηναϊκή ομάδα είχε σε μεγάλη μέρα τον Φαγιέ, που πέτυχε 17 πόντους, ενώ μάζεψε και 15 ριμπάουντ. Είχε άξιους συμπαραστάτες τους Βρκιτς και Κυρίτση με 15 πόντους, ενώ για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν οι Βεργίνης με 21π. και Χαντ με 13 πόντους αντίστοιχα.

Το πιο αποφασιστικό βήμα για την παραμονή του στην Α1 έκανε ο ΚΑΟΔ με το 74-66 επί του Κολοσσού Ρόδου. Τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος και για την ομάδα του «σμαραγδένιου νησιού» παρατείνεται η αγωνία για το μέλλον της στην Α1. Οι Δραμινοί έφτασαν δίκαια στη νίκη, καθώς από την αρχή μέχρι το τέλος του ματς ήταν μπροστά στο σκορ, αποκτώντας συνεχώς διψήφιες διαφορές. Απειλήθηκαν κάπως στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά η αντεπίθεση των νησιωτών δεν είχε αποτέλεσμα.

Το προβάδισμα που είχε έναντι των αντιπάλων του για να παίξει στα πλέι οφ διατήρησε ο Απόλλων Πατρών μετά τη νίκη του επί του Πανελευσινιακού με 68-65. Η σημερινή ήταν η πρώτη επιτυχία των Αχαιών μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να δώσουν συνέχεια στις νίκες, μετά τη σπουδαία επικράτησή τους επί του Πανιωνίου και παρέμειναν στην τελευταία θέση.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Αργυρόπουλος με 21 πόντους, εκ των οποίων οι πέντε ήταν συνεχόμενοι στο τέλος και από τους οποίους κρίθηκε το παιχνίδι.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις